Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Błąd - drwal nie może znaleźć drzew

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Błąd - drwal nie może znaleźć drzew

Jeden z moich drwali nie może znaleźć drzew iglastych mimo iż jest ich pełno na mojej mapce. Chatka ta jest ustawiona na granicy trzeciego i czwartego sektora. Dokładnie znajduję się ona za taką odkówką" z drzew. Postawiłem nawet obok tego drwala chatkę leśnika, jednak nic to nie dało. Nadal nie chce pracować.

Osadnik Awatar dip24
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A czy te drzewa znajdują się na nieprzejętym terytorium? Jeżeli tak to dopiero po przejęciu będziesz mieć do nich dostęp.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A jak klikniesz na budynek drwala to pasek postępu idzie do przodu?
    Drwal i tak powinien iść do najbliższego złoża, bez względu na to jak daleko się ono znajduje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Poza grafiką drzewa, które czasem dziwnie się zachowują, musisz widzieć liczniki drzew. Kliknij na drwalu lub leśniku odpowiedniego typu, zrób zbliżenie, żeby sie napisy pojawiły i zobacz, czy w pobliżu, na Twoim terenie są wskaźniki powyżej 0.

Arriv87
    Mam dokładnie ten sam problem, w tym samym miejscu. Drzewa są po 25 sztuk w jednym, są tam 2 leśniczówki 2lv i 1 chatka drwala 2lv. Drwal nie ścina drzewa, nie ma w ogóle produkcji (ikonka z czerwonym drzewkiem). Tereny są przejęte, magazyny stoją, wszędzie produkcja wre, tylko nie tam. Szkoda mi przenosić go w inne miejsce bo to byłoby niezłe, gdyby nie to, że jest zbugowane:/

Dodam, że miałem tam też 2 chatki drwala 1lv i też nie wydobywały, ale to mała strata więc je usunąłem. Szkoda mi budynków 2lv. Co ciekawe, "pierwotne złoża" wydobyło normalnie, ale drzewka nie znikły tak jak przy wycince w innych miejscach choć było przy nich "0", natomiast obsadzenie ich przez leśniczówki zmieniło stan na pełen, a drwale ich nie widzą.
    Ostatnio edytowane przez Arriv87 ; 03.02.2012 o 18:33

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wszystko sprawdzałem. Teren jest przejęty, drzew jest po 5 ale ani ich nie przybywa, ani nie ubywa. Nawet leśnik ich tam nie sadzi.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mam dokładnie ten sam problem a ulepszyłam w tym miejscu juz pare budynków. Czy ktoś już wie jak rozwiązać ten problem?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Aby nie spamować podepnę się do tematu. Mój problem wygląda następująco. Mam 13 drwali iglastych na 3 lvl którzy średnio co 2,5 min wytwarzają 39 pni drewna. Moje zapotrzebowanie to 16pni co 4min do smolarza i 4pnie co 3:40min do tartaku. Wg moich obliczeń powinno zostawać a brakuje. Może ja źle liczę ale wydaje mi się że nie więc może jakieś sugestie??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Udwin111 Zobacz posta
    Aby nie spamować podepnę się do tematu. Mój problem wygląda następująco. Mam 13 drwali iglastych na 3 lvl którzy średnio co 2,5 min wytwarzają 39 pni drewna. Moje zapotrzebowanie to 16pni co 4min do smolarza i 4pnie co 3:40min do tartaku. Wg moich obliczeń powinno zostawać a brakuje. Może ja źle liczę ale wydaje mi się że nie więc może jakieś sugestie??
    A właśnie chciałem zakładać temat z podobnym problemem. Mam takie budynki:
    - 3x Warsztat smolarza lvl 2 (czas średni wszystkich 3:40)
    - 2x Łuczarz lvl 3 (czas średni wszystkich 12:56)
    - 6x Drwal iglasty lvl 3 (czas średni wszystkich 12:40)
    Po wyliczeniach wychodzi, że co godzinę powinno przybywać około 68 drewna, a tymczasem ubywa około 50 na h.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    może macie jeszcze jakieś dodatkowe tartaki ukryte wśród drzew postawione na początku gry i zapomniane (wiem że głupie ale czasem najciemniej pod latarnią xD )

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów