Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Poszukiwania geologiczne - ograniczenie do konkretnego obszaru

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Poszukiwania geologiczne - ograniczenie do konkretnego obszaru

Witam! Mój pomysł wziął się z tego, że po raz kolejny wysyłając geologa po marmur znalazł on złoża w sektorze 5, podczas gdy skończyły się one w sektorze początkowym, gdzie mam 2 kamieniarzy od marmuru. W ten sposób moi kamieniarze muszą popylac 13 minut do złoża w sektorze 5, gdy pod nosem mają dwa, których szanowny pan geolog w ciągu godziny nie odkrył. Czy nie można byłoby wskazywac geologowi przybliżonego obszaru poszukiwań surowca? Albo ulepszyc jego AI, żeby łaskawie odnalazł złoża, które są logiczniej rozmieszczone? Pozdrawiam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w SETTLERS'ACH to ja decydowałem gdzie ma szukać surowców, a nie liczyć na ograniczona "inteligencję" geologa wprowadzając czynniki nie do przewidzenia w planowaniu.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    no to co ty nie wydobywasz w sektorze 5? z resztą jak już raz tam znalazł to więcej już nie znajdzie wyślij jeszcze raz to ci znajdzie w 1. Marmuru szuka tylko 30 min więc co za problem

Początkujący Osadnik Awatar Mikekun
    Serwer
    Nowa Ziemia
    również zgadzam się z sugestią użytkownika, powinno być jasno i wyraźnie tak samo jak w przypadku odkrywcy gdzie można wybierać opcję danego przedsięwzięcia tak samo u odkrywcy powinno się mieć możliwości wyboru poszukiwań złoża w danym sektorze
    Wybudować ............

wyprodukować .............

[
    wdeptać w ziemię ...........

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Może pójdźmy krok dalej i zróbmy kolejkę dla geologa aby np. na nockę "kazać" mu szukać określonego surowca bądź surowców. To by zaoszczędziło czasu i myślę że znacznie umiliło grę.

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Udwin111 Zobacz posta
    Może pójdźmy krok dalej i zróbmy kolejkę dla geologa aby np. na nockę "kazać" mu szukać określonego surowca bądź surowców. To by zaoszczędziło czasu i myślę że znacznie umiliło grę.
    Jak geologa to i odkrywcę

Uprawnienia umieszczania postów