Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Rzecz o statusie on-line w Handlu i "wiszących" surowcach

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Rzecz o statusie on-line w Handlu i "wiszących" surowcach

Cytat Zamieszczone przez swiezy w innym temacie
    w handlu jest inny problem. nie ma żadnego podglądu ofert które się wysłało innym graczom oraz nie zauważyłem czegoś takiego jak czas ważności wiadomości.

wiec wygląda to tak, ze ktoś wystawia ofertę 50 desek za 50 kamienia. ja ją przyjmuję i z automatu wysyłane jest 50 kamieni do kontrahenta. Jeśli nie potwierdzi ani nie odrzuci to jestem -50 kamieni do bliższej nieokreślonej nieskończoności.
    nie ma też możliwości sprawdzenia ile takich ofert "wisi w powietrzu".

chyba ze po prostu czegoś nie zauważyłem :P
    Myślę, że dobrze by było mieć w Handlu podląd czy dany gracz jest on-line czy np. jego oferta nie wisi w powietrzu.
    Brakuje też menagera ofert, bo gdy złożyć takową, a osoba nie odpowiada, a nam się - jak zawsze spieszy - składamy komuś innemu. I jesli ta osoba przyjmuje to tamta, poprzednia i gdzies wiszaca - po prostu nas nie interesuje i bysmy chcieli nasze suworce w magazynie.

Jesli to dalej tak bedzie wygladac to przestaje kupowac rzeczy i zaczynam sprzedawac. Zeby szybko i pewnie miec surowce, na ktorych mi w danej chwili zalezy. Sorry, Administracjo, ale - albo skracacie czas w ktorym moj oferta wisi u kogos, albo przekazujecie mu moje surowce dopiero w momencie potwierdzenia traksakcji.
    Ostatnio edytowane przez RadaZ ; 02.02.2012 o 16:11

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    mnie też nie podoba się że przy transakcji wisi mój dobytek w próżni.Wolałbym aby nie wisiało to bezczynnie przez 8 godzin więc jeśli oferta trwa 10 minut to tak samo powinny być na ten czas zawieszone surowce i to powinien być maksymalny czas.
    A najlepiej byłoby gdyby do handlu dochodziło w trybie rzeczywistym i ten kto pierwszy ten lepszy - przy najmiej była by konkurencja na rynku a nieatrakcyjne oferty by znikły bo nie byłoby nimi zainteresowania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Podpisuję się pod wypowiedzią autora.Handel czasami jest bardzo uciążliwy czekasz kilka h i typ odrzuca ofertę.(jeszcze ma bekę z ciebie ,że Cie spowalnia)

Osadnik Awatar NtGuilty
    Serwer
    Nowy Świat
    No właśnie! Mam 400 desek liściastych w plecy bo może kolesiowi odechciało się już grać....

Uprawnienia umieszczania postów