Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Bug w kolejce budowania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Bug w kolejce budowania.

Wrzuciłem do kolejki budowania 3 budynki nie mając na nie surowców, więc oczekiwały. Kiedy uzbierałem trochę surowców zmieniłem kolejność budynków (zamieniłem 1 z 2). Przy zamienionym budynku, jako że była odpowiednia ilość surowców i budowa się rozpoczęła pokazało się 253% oraz ujemny czas budowania. Oczywiście po chwili czas ruszył normalnie od zera, ale błąd jakiś tam jest.

Początkujący Osadnik Awatar Nargal
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Miałem podobną sytuację, dokładnie taka sama wartość mi się pokazała. Ogólnie kolejka budowania żyje własnym życiem, aktualnie nie mogę dodać 3ciego budynku do kolejki bo po około 1 minucie od jego dodania znika.

EDIT
    Już znalazłem temat o trzecim budynku, błąd znany, z odpowiedzą SOA#1 .
    Ostatnio edytowane przez Nargal ; 27.01.2012 o 11:55

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tym razem budynek stał dosyć długo w kolejce budowania, był kilkakrotnie zamieniany kolejnością i kiedy uzbierałem już odpowiednią ilość surowców ukazało się takie coś:

Tomm
    To ja się dołączę do tego wątku. Błąd również dotyczy kolejki budowania, a mianowicie:
    Zdarzyło mi się 2 lub 3 razy, że po dodaniu trzeciego budynku do kolejki budynek ten znikał i nie pozostawał po nim ślad. Próbowałem go dodać wiele razy, niestety problem powtarzał się. Dopiero po zmianie kolejności budowania albo wybraniu innej budowli, kolejka się sama nie czyściła. Dodam że bug występował tylko w przypadku, gdy na 3 miejscu kolejki znajdował się dom lub pole pszenicy.

Zauważyłem również bug związany z nie-wyświetlaniem grafiki miejsca pod zabudowę. Po zaznaczeniu wybranego obszaru, teren zostaje w stanie niezmienionym, jakby nic nie miało być tam wybudowane. Mimo, że ten budynek znajduje się w kolejce budowania. W tym samym czasie znika też grafika od zboża pszenicy, widnieje goła ziemia. Wydaje mi się, że to może być ze sobą powiązane. Obie grafiki pojawiają się i znikają w dość krótkich odstępach czasu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

o dwa na raz

nie mialem surowców i zacząłem przekładać i jak doszły deski to dwa zaczęły się robić

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Podczas usunięcia niedoszłej budowli z kolejki budowania, dochodzi do 0% i... nadal jest na liście blokując miejsce. Zaznaczam, że wszystkie budynki czekają na wystarczającą ilość jakiegoś materiału do rozpoczęcia budowy, tak więc żaden budynek nie został usunięty w trakcie budowy. Po wylogowaniu z gry i ponownym zalogowaniu problem znika.

Uprawnienia umieszczania postów