Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Stałe ulepszenia budynków

Początkujący Osadnik Awatar Mikekun
    Serwer
    Nowa Ziemia

Stałe ulepszenia budynków

Witam administracje forum

Dość sporo rozważałem już nad wprowadzeniem tego pomysłu do gry i pora aby został on przedstawiony i w polskiej wersji językowej.

Mój pomysł opiera się na tym aby wprowadzić na stałe dane osiągniecie budynku. O co mi chodzi konkretnie, a o to aby nie było potrzeby już ulepszania każdego kolejnego budynku tylko dlatego że na nowo go wybudowaliśmy. W zamian jeśli mimo to musielibyśmy wybudować budynek jeszcze raz byłby on znacząco droższy od podstawowego. Na dole podaję przykładową rozpiskę dla każdego kolejnego ulepszania budynku jeśli chcielibyśmy go wybudować raz jeszcze ale w zupełnie innym miejscu.

Fid woor cuuter ( podstawowy poziom zaawansowania )

10 narzędzi poziom 1
    40 narzędzi poziom 2
    80 narzędzi; 40 oheblowanych desek ( Hardwood planks ) poziom 3
    120 narzędzi; 90 oheblowanych desek; 100 kamieni ( stones ) poziom 4
    200 narzędzi; 120 oheblowanych desek; 150 kamieni; 125 wyciosanych kamieni ( marble ) poziom 5.

Naturalnie będzie też trzeba powprowadzać stałe ceny dla wszystkich budynków a w szczególności dla kopalni aby nie musieć ich ulepszać na nowo

Z wyrazami szacunku dla gry - gracz Mikekun1988
    Wybudować ............

wyprodukować .............

[
    wdeptać w ziemię ...........

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli gracz nie bedzie mogl decydowac czy chce nowy budynek stawiac w stanie ulepszonym to jest to kompletnie bez sensu - na pozniejszych etapach gry pol wioski jest upgradowane na 4 i 5 level, a i tak stawia sie czasem budynki na levelach 1,2 i 3 dla uplynnienia produkcji.

Analogicznie z kopalniami - ja np. buduje 8 kopalnii zlota, z czego upgraduje na lv2 tylko trzy, bo gdyby upgradowac wszystkie - po pierwsze mialbym nadwyzki rudy ktorej nie jestem w stanie przerobic, po drugie - nie wyrobilbym z produkcja surowcow na ich budowanie.

Uprawnienia umieszczania postów