Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o przedstawionym pomyśle?

Głosujących
120. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Podoba mi się.

106 88.33%
  • Jest mi to obojętne.

6 5.00%
  • Nie podoba mi się.

8 6.67%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zbieracz złomu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Zbieracz złomu

Nie od dziś wiadomo że osadnicy to bardzo pro-eko człowieki. Stare zjedzone przez korniki deski, połamane bale, zniszczone wózki czy połamane łuki raz za razem trafiają do manufaktur recyklingowych gdzie w sprytny sposób są zamieniane na węgiel. Jednakże są i przedmioty których manufaktura nie przyjmie. Stare kosy, zniszczone młotki, wygięte miecze, a nawet i rzeźbiarzom czasem dłuto się omsknie i kawałek złotego pomnika się do niczego nie nadaje. Oczywiście co bardziej ekologiczny osadnik idzie z takim złomem do hutnika, jednakże jak on to mówi: "na jedną kose pieca odpalać mu się nie opłaca". Siedząc na swoim tronie władca wyspy znając ów problem postanowił nająć osobę która by zbierała zniszczone narzędzia i broń i ponownie je przetapiała. Idealnie do tego zajęcia nadał się pan Mietek, który całymi dniami przesiadywał w tawernie nadkruszając zapasy napitku zwykł rzec że "na tej wyspie nie ma roboty dla ludzi z jego wykształceniem".

Tyle etapem wstępu, teraz konkrety:

Chatka zbieracza złomu (ewentualnie Recykling metali kolorowych).
    Wytwarza jedną sztabkę losowego metalu, czas cyklu 24 min. Szansa na wyprodukowanie sztabki: 35% - sztabka miedzi, 25% - sztabka żelaza - 20% - sztabka stali, 15% - sztabka złota, 5% - sztabka tytanu. (wartości % do dyskusji). Każdy cykl pochłania X sztuk węgla. (gdzie X oznacza poziom budynku). Budynek można ulepszać do 5 poziomu. Można mieć max 3 takie budynki. Budynek powinien zostać wprowadzony w ramach mini eventu w Międzynarodowy Dzień Ziemi.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Wg mnie ilość złomu do przetrawienia powinna być odpowiednia do ilości strat które powstają w przygodach co robi gracz.
    Robisz byka tracisz 1000 R 120 och to masz odpowiednią ilość połamanych mieczy z brazu czy żelaza masz chatki to jakiś % odzyskujesz :P
    Uzasadnienie:
    dużo walczysz=duże straty=dużo złomu=duży odzysk
    Ostatnio edytowane przez AndyKozakow ; 11.01.2013 o 07:23

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Nie głupi pomysł.
    Opcja w drugim poście podoba mi się bardziej.

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Sam pomysł pozytywny lecz do małych poprawek

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Można dodać nowy surowiec: złom który wypadałby w dodatkowym slocie po zakończeniu przygody (nawet jak nie zrobimy całej a jedynie anulujemy) a ilość zależna od straconych jednostek (lepsze jednostki stracone to większa ilość). Popieram pomysł

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Niezły pomysł

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Opcja z odzyskiwaniem straconych surowców podczas walki (przygód i może na wyspie też?) też mi się podoba. Jestem za. (dodatkowo wpływa to na świadomość proekologiczną graczy ^^)

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak najbardziej za, milo by było w dodatkowym slocie znaleść % złomu, zwłaszcza jak się jednostki utopiło":P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    pomysł Fajny Mi sie podoba i to bardzo

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Prawie jak z ogame wiec mi się podoba

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni