Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nieadekwatne zwracanie ilości narzędzi po niszczeniu budowli.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Nieadekwatne zwracanie ilości narzędzi po niszczeniu budowli.

Witam,

Chodzi o to iż wyniszczyłem dość sporo budowli bo po prostu nie wiedziałem jaką budowlę mam wybudować żeby wykonać zadanie zajmowania kolejnych pól więc próbowałem wyburzania budowli i budowania ich w innych miejscach. Później zobaczyłem że to był ogromny błąd ponieważ zabrakło mi narzędzi dla ludzi i dalszy rozwój gry już jest niewykonywalny bez kupna klejnotów a następnie kupna narzędzi w sklepie.

Więc mały wniosek gdy budynek jest niszczony narzędzia wracają ale nie w wystarczającej ilości w stosunku do budowanych budowli co znacznie utrudnia dalszą grę.
    Mały przykład: budujemy budowlę tartak potrzeba 10 narzędzi żeby go wybudować ale po jego zniszczeniu otrzymujemy tylko 2 narzędzia, co daje 5 razy mniej narzędzi.
    W sumie jest w ogóle nie logiczne że przy rozbiórce budowli nie są zwracane wszystkie narzędzia, powinny być zwracane wszystkie ponieważ w rzeczywistości by nie uległy zniszczeniu.

Pozdrawiam

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez danon2 Zobacz posta
    Witam,

Chodzi o to iż wyniszczyłem dość sporo budowli bo po prostu nie wiedziałem jaką budowlę mam wybudować żeby wykonać zadanie zajmowania kolejnych pól więc próbowałem wyburzania budowli i budowania ich w innych miejscach. Później zobaczyłem że to był ogromny błąd ponieważ zabrakło mi narzędzi dla ludzi i dalszy rozwój gry już jest niewykonywalny bez kupna klejnotów a następnie kupna narzędzi w sklepie.

Więc mały wniosek gdy budynek jest niszczony narzędzia wracają ale nie w wystarczającej ilości w stosunku do budowanych budowli co znacznie utrudnia dalszą grę.
    Mały przykład: budujemy budowlę tartak potrzeba 10 narzędzi żeby go wybudować ale po jego zniszczeniu otrzymujemy tylko 2 narzędzia, co daje 5 razy mniej narzędzi.
    W sumie jest w ogóle nie logiczne że przy rozbiórce budowli nie są zwracane wszystkie narzędzia, powinny być zwracane wszystkie ponieważ w rzeczywistości by nie uległy zniszczeniu.

Pozdrawiam

Moim zdaniem i tak za dużo zwracane jest - pomyśl o budynkach, które stoją 3 miesiące, pracują produkują i co chciałbyś odzyskać narzędzia ?

Narzędzia w ogóle nie powinny wracać zużyty młotek na budowie idzie do śmietnika - nikt go nie oddaje

to nie klocki LEGO, że można rozbierać i budować w nieskończoność Rozbierz dom i zobacz czy zostanie Ci tyle samo materiałów jak przed budową - nawet jeśli rozbierzesz od razu po budowie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Dobra ok ale co ja mam teraz zrobić kupić specjalnie klejnoty za kasę żeby móc dalej grać powinno to być jakoś rozwiązane w pierwszych poziomach gry dla początkujących zwłaszcza iż jest to wersja gry beta i jest ogrom błędów w tej grze.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jest coś takiego jak handel. Kup młotki za coś innego.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jest coś takiego jak handel. Kup młotki za coś innego.

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Lub napisz do suportu zeby skasowali ci konto i wtedy zakladaj nowe

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jeśli masz produkcję kamienia i desek iglastych i posiadasz magazyn prowaintu to mozesz zamienić kamień i deski na narzędzia.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jeśli masz jakiś problem z grą, lub nie wiesz co robić w zadaniu masz kanał pomocy w grze (obok Global - Pomoc- Szept - Wiadomości), tam zapytaj, doświadczeni gracze objaśnia Ci co i jak.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i porady lecz niestety jeśli chodzi o handel jeszcze na moim poziome nie jest dostępny no i to na tyle by chyba było.
    Zostaje chyba tylko poprosić o skasowanie konta.

Pozdrawiam

Osadnik Awatar Mundek_May
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć, to poczytaj co Ci poradził Zakręcony. Magazyn prowiantu ,to takie magiczne miejsce w którym możesz uzyskać sporo produktów ,których nie jesteś w stanie na razie sam wyprodukować.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów