Witam ponownie!
Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
tak
nie
nie mam zdania
Witam ponownie!
Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 14.02.2017 o 21:30
Jestem zdecydowanie na tak, bo, jak wspomniał Larxand, miałoby to szansę zmotywować graczy do bardziej aktywnego grania. Zakładając, że 10 kryształów kosztowałoby 10k takich np. łodyg, to po pierwsze, trzeba by zacząć aktywnie przerabiać fasole (które obecnie są praktycznie bezwartościowe), a po drugie, po wyczerpaniu zapasów fasoli, ożywiłby się handel, wzrosłyby ceny, a i gracze robiliby więcej przygód, z których wpadająca fasolka miałaby konkretne - wartościowe - zastosowanie.
Ja jestem na nie, ale nie dlatego że bym stracił, tylko zbyt dużo zyskał względem słabszych graczy. Exelsior jest egalitarny - pominąwszy kwestie kont premium każdy może z niego mniej więcej równo korzystać. Twoja propozycja zachwiałaby tą równowagą i spowodowała jeszcze większe rozwarstwienie poziomu graczy (w sensie ekonomicznym). I tak zbyt dużo graczy chomikuje dobra do gwiazdy zamiast nimi handlować powodując ogólny wzrost "zamożności" serwera.
"A necromancer is just a really, really late healer"
Gdyby w momencie wprowadzenia exa było opcja na kilka konwersji przedmiot- kryształ to tak. Wprowadzanie czegoś po fakcie mija się z celem, na dobra sprawę jak ktoś złapie recepke na manu, to później koncentruję się na rybaku lub na szczegółowym przewodniku (63lvl). Ale nawet i rybak tam trzeba ciut armii na to więc i tak nic nie przyśpieszysz, bo są i tacy co mają po 2x rybaka tylko nie mają armii bo niestety elitarne koszary nie wyrabiaja nawet na premkach na całą wyprawe rybaka to 12 dni jak nic trzeba na wojo. Pomijam aspekt jak ktoś ma popa 30k plus ale pisze o tych z mniejszym popem
dlatego jestem na nie
Bo tu właśnie problemem jest handelPrzecież nikt chyba nie trzyma tego w gwieździe bo lubi( chociaż pewnie znajdą się tacy, co za cel obrali sobie magazynowanie jak największej ilości towarów) tylko trzyma dlatego bo nie chce sprzedać, gdyż cena mu nie odpowiada. Praktycznie każdy zasób, które jest magazynowany można upłynnić w nieograniczonych ilościach, kwestia tylko tego, ile dla kogoś ten towar jest wart. Bo nie wierzę, że znalazłby się chociaż 1 rodzaj towarów, który jest magazynowany a którego nikt w ogóle nie chce kupić
![]()
Z tym faktycznie jest problem i to wiadomo nie od dziś. Dlatego każde rozwiązanie, które w jakiś sensowny sposób pozwoliłoby upłynnić zalegające surowce, jest jak najbardziej pożądane. Pomysł Larxanda tym bardziej godny uwagi, jeśli wymianie podlegałyby surowce nie dające się produkować na wyspie macierzystej - jak np. fasolki, monety gildii, gwiezdne monety. Ja ze swojej strony byłbym zwolennikiem używania do konwersji łodyg, bo to dodatkowo uaktywniłoby bajowy zamek i może w końcu zmotywowało do podniesienia go na 6 lvl...
Witam!
Głosy są bardzo zróżnicowane, dlatego zachęcam do dalszego głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa