Zobacz wyniki ankiety: Zasoby za kryształy

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

32 59.26%
  • nie

22 40.74%
  • nie mam zdania

0 0%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Zasoby za kryształy

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam ponownie!

Dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji i głosowania!

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa
    Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 14.02.2017 o 21:30

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem zdecydowanie na tak, bo, jak wspomniał Larxand, miałoby to szansę zmotywować graczy do bardziej aktywnego grania. Zakładając, że 10 kryształów kosztowałoby 10k takich np. łodyg, to po pierwsze, trzeba by zacząć aktywnie przerabiać fasole (które obecnie są praktycznie bezwartościowe), a po drugie, po wyczerpaniu zapasów fasoli, ożywiłby się handel, wzrosłyby ceny, a i gracze robiliby więcej przygód, z których wpadająca fasolka miałaby konkretne - wartościowe - zastosowanie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez trorox Zobacz posta
    Jestem zdecydowanie na tak, bo, jak wspomniał Larxand, miałoby to szansę zmotywować graczy do bardziej aktywnego grania. Zakładając, że 10 kryształów kosztowałoby 10k takich np. łodyg, to po pierwsze, trzeba by zacząć aktywnie przerabiać fasole (które obecnie są praktycznie bezwartościowe), a po drugie, po wyczerpaniu zapasów fasoli, ożywiłby się handel, wzrosłyby ceny, a i gracze robiliby więcej przygód, z których wpadająca fasolka miałaby konkretne - wartościowe - zastosowanie.
    Jestem na nie, konwersja powinna być możliwa od samego początku
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Najgorsze w tej dyskusji jest to, ze moderacja nie pozwoli jej zachowac dla potomnych

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez aTenSion Zobacz posta
    Jestem na nie, konwersja powinna być możliwa od samego początku
    Czempionom z Anterii też jesteś przeciw, bo powinni być dostępni od 2013?
    Jeśli już jesteście przeciwni jakiemuś pomysłowi, to podzielcie się jakimiś rzeczowymi argumentami, na przykład co i w jaki sposób stracilibyście na wprowadzeniu zaproponowanej możliwości.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja jestem na nie, ale nie dlatego że bym stracił, tylko zbyt dużo zyskał względem słabszych graczy. Exelsior jest egalitarny - pominąwszy kwestie kont premium każdy może z niego mniej więcej równo korzystać. Twoja propozycja zachwiałaby tą równowagą i spowodowała jeszcze większe rozwarstwienie poziomu graczy (w sensie ekonomicznym). I tak zbyt dużo graczy chomikuje dobra do gwiazdy zamiast nimi handlować powodując ogólny wzrost "zamożności" serwera.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez baqslaw Zobacz posta
    I tak zbyt dużo graczy chomikuje dobra do gwiazdy zamiast nimi handlować powodując ogólny wzrost "zamożności" serwera.
    Problemem nie jest brak handlowania tylko kompletny brak balansu w grze.

Generujemy ilosci zasobow ktorych nie sposob wydac, a jesli sie ich nie wyda to nie robi roznicy czy leza w naszym magazynie/ gwiezdzie czy beda lezec w cudzej.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Gdyby w momencie wprowadzenia exa było opcja na kilka konwersji przedmiot- kryształ to tak. Wprowadzanie czegoś po fakcie mija się z celem, na dobra sprawę jak ktoś złapie recepke na manu, to później koncentruję się na rybaku lub na szczegółowym przewodniku (63lvl). Ale nawet i rybak tam trzeba ciut armii na to więc i tak nic nie przyśpieszysz, bo są i tacy co mają po 2x rybaka tylko nie mają armii bo niestety elitarne koszary nie wyrabiaja nawet na premkach na całą wyprawe rybaka to 12 dni jak nic trzeba na wojo. Pomijam aspekt jak ktoś ma popa 30k plus ale pisze o tych z mniejszym popem
    dlatego jestem na nie

Elelkal_

Generujemy ilosci zasobow ktorych nie sposob wydac, a jesli sie ich nie wyda to nie robi roznicy czy leza w naszym magazynie/ gwiezdzie czy beda lezec w cudzej.
    Bo tu właśnie problemem jest handel Przecież nikt chyba nie trzyma tego w gwieździe bo lubi( chociaż pewnie znajdą się tacy, co za cel obrali sobie magazynowanie jak największej ilości towarów) tylko trzyma dlatego bo nie chce sprzedać, gdyż cena mu nie odpowiada. Praktycznie każdy zasób, które jest magazynowany można upłynnić w nieograniczonych ilościach, kwestia tylko tego, ile dla kogoś ten towar jest wart. Bo nie wierzę, że znalazłby się chociaż 1 rodzaj towarów, który jest magazynowany a którego nikt w ogóle nie chce kupić

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Z tym faktycznie jest problem i to wiadomo nie od dziś. Dlatego każde rozwiązanie, które w jakiś sensowny sposób pozwoliłoby upłynnić zalegające surowce, jest jak najbardziej pożądane. Pomysł Larxanda tym bardziej godny uwagi, jeśli wymianie podlegałyby surowce nie dające się produkować na wyspie macierzystej - jak np. fasolki, monety gildii, gwiezdne monety. Ja ze swojej strony byłbym zwolennikiem używania do konwersji łodyg, bo to dodatkowo uaktywniłoby bajowy zamek i może w końcu zmotywowało do podniesienia go na 6 lvl...

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Głosy są bardzo zróżnicowane, dlatego zachęcam do dalszego głosowania.

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów