Zobacz wyniki ankiety: Upujemy ?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

26 59.09%
  • Nie (z ciekawości - co bierzesz ?)

18 40.91%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: UP lodowych

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    To widzę, że na Złotej Górze mamy lodówki za darmo. Niedawno po 180-200k monet chodziły teraz do 230k dobijają
    CENOWA DEMOLKA
    Najtaniej - tylko u Polka!

Zgarnij już teraz najlepsze oferty -> waga Polk

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    co tu dyskutowac jak Dyskuter nie wie ile LODÓWKA zajmuje

1x1 to chyba agregat do niej zajmuje... jak sobie te 140 - 1x1 skoryguje na 140 - 2x2 to już jego plan nie będzie taki różowy bo za cene upa to kupie 4x wieza wiedżmy i dodam 400popa

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez petowa Zobacz posta
    co tu dyskutowac jak Dyskuter nie wie ile LODÓWKA zajmuje

1x1 to chyba agregat do niej zajmuje... jak sobie te 140 - 1x1 skoryguje na 140 - 2x2 to już jego plan nie będzie taki różowy bo za cene upa to kupie 4x wieza wiedżmy i dodam 400popa
    Ale to ma niewielkie znaczenie czy 1X1 czy 2x2 (raczej porównuję to z miejscem na "standardowe" budynki produkcyjne). Chodzi mi wyłącznie o to, że jeśli mam polować na lodową lub wystawiać ofki ze świadomością że i tak wydam równowartość 800k monet, to wolę spokojnie sobie podnieść level mieszcząc się w tych samych kosztach. Nieważne czy to będzie w surowcach czy wyłącznie monetach, byle koszt 140 ludków się zgadzał. Miejsca też trochę zostanie.

Po co mi 100k luda więcej ? Każdy ma swoje potrzeby. Przecież nikt nie musi podnosić leveli lodowych, to indywidualna sprawa. Poza tym możliwość levelowania spowoduje ze na rynku pojawi się trochę lodówek i na pewno cena spadnie.

Grafika. Można zmieniać np. kolor bez zmiany grafiki. Będzie kolorowo

Oczywiście to 800k to cena z Nowej Ziemi, więc proszę nie porównywać z innymi serwerami. Do czegoś musiałem się odnieść.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez kuyaviak Zobacz posta
    Poza tym możliwość levelowania spowoduje ze na rynku pojawi się trochę lodówek i na pewno cena spadnie.
    Coś Ci się chyba popiętroliło :P

A sam pomysł podnoszenia oczywiście popieram, tak jak podnoszenie wspaniałych rezydek które zaproponowałem: http://forum.thesettlersonline.pl/th...ncji-za-fasole

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie ma szans na spadek cen, nawet jakby były upg

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez kuyaviak Zobacz posta

Po co mi 100k luda więcej ? Każdy ma swoje potrzeby. Przecież nikt nie musi podnosić leveli lodowych, to indywidualna sprawa. Poza tym możliwość levelowania spowoduje ze na rynku pojawi się trochę lodówek i na pewno cena spadnie.
    Nie uważam że ewentualna możliwość podniesienia poziomu lodowej na 2 a nawet wyższy sprawi że pojawią sie na rynku, przypuszczam że ceny skoczą jeszcze w górę

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    ceny lodówek i tak już są w kosmosie, cena musi się w końcu unormować, bo kogo na nie będzie stać?
    ich ilość na rynku się nie zwiększy, ale za to te, które udało się zdobyć da się jakoś podrasować, jestem za

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez aTenSion Zobacz posta
    Nie uważam że ewentualna możliwość podniesienia poziomu lodowej na 2 a nawet wyższy sprawi że pojawią sie na rynku, przypuszczam że ceny skoczą jeszcze w górę
    To tym bardziej jest argument za możliwością upowania. Nie jest istotne, czy komuś się to opłaca czy nie, czy zbankrutuje czy się obłowi.
    Podstawowe pytanie - po co mam polować, skoro za tę sama kasę mogę dostać to samo bez zajmowania dodatkowego miejsca na wyspie ?
    Skoro upowanie różnymi surowcami jest uciążliwe, to można zrobić prościej -800 000 monet za up i 140 luda. Ci, co mają duuużo lodówek będą mogli sprzedać na rynku i za tę kasę podnieśc te, które zostały na wyspie. A miejsca trochę się zwolni.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    W momencie kiedy mamy 3 rodzaje wojska siłą rzeczy potrzebujemy więcej populacji. Skoro nie ma dobrej alternatywy dla lodowych up byłby wskazany.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów