Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: masakra z marmurem i kamieniem

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Grigu17 Zobacz posta
    Poprzednio było tak, że gdy zatrzymało się jakiś budynek to czas produkcji dochodził do końca i stawał, po uruchomieniu był gotowy do przeniesienia gotowego towaru do magazynu. Teraz gdy zatrzyma się produkcję czas jest cofany do początku produkcji - strasznie to irytujące. Istotne to było przy rzeczach, które długo się produkują - np. cieśla ma cykl ponad 35 min. Przy rzuceniu półmiska ryb, cieśla wychodził raz i premia była zaliczona (gdy znajomy rzucał taką premię można było zrobić na niej dwa cykle). Teraz to niemożliwe. Popsuli dobrze działającą grę.
    To jest działanie zamierzone:

http://forum.thesettlersonline.pl/th...e?goto=newpost

Zmiany wpływające na łańcuchy produkcyjne

Drodzy Gracze,

wraz z najnowszą wersją gry (04.02.2014), zostaną wgrane modyfikacje, które będą miały wpływ na łańcuchy produkcyjne. Poniżej znajdziecie więcej szczegółów na temat nadchodzących zmian.

Pobranie surowców potrzebnych do produkcji
    Obecnie surowce wymagane do danego cyklu są pobierane po ukończeniu produkcji. Po wprowadzeniu zmiany surowce będą pobierane z magazynu wraz z rozpoczęciem danego cyklu produkcji.

Modyfikacja procesu uzupełniania złóż
    Jeżeli złoże jest niepełne, liczba budynków przeznaczonych do jego uzupełnienia (np. leśników) będzie obliczana na podstawie brakujących surowców. Przykład: jeśli maksymalna liczba drewna wynosi 25, a w złożu znajdują się 24 jednostki, tylko jeden leśnik zostanie przypisany do jego uzupełnienia.

Dodawanie zasobów do magazynu
    Wyprodukowane dobra będą dodawane do magazynu tylko, jeśli jest tam odpowiednia ilość miejsca. Przykład: jeśli tartak produkuje 5 desek, a w Magazynie jest miejsce tylko na 3, deski nie zostaną dodane. Produkcja w danym miejscu będzie wstrzymana do momentu, aż w Magazynie zwolni się miejsce i będzie można tam umieścić wyprodukowaną liczbę zasobów.

Produkcja po ulepszeniu miejsca pracy
    Jeżeli miejsce pracy zostanie ulepszone podczas trwającej produkcji, po ukończeniu ulepszania wyprodukuje ono taką liczbę zasobów, jaka była wyświetlana na poprzednim poziomie budynku. Jest to związane z pobraniem surowców na początku produkcji, w ilości wskazanej przez starszą wersję budynku, a tym samym otrzymaniem adekwatnej do niej liczby zasobów.

Przypisywanie jednostek do wydobywania dóbr ze złóż
    Jeżeli złoże za chwilę się wyczerpie (np. poprzez pracę drwala), żadne inne miejsce pracy nie wyśle do niego swojej jednostki w celu eksploatacji tego złoża. Zamiast tego, takie jednostki zostaną wysłane do innych, dostępnych złóż. Dzięki temu żaden z Osadników nie wróci już z pustymi rękami.
    Teraz zatrzymanie produkcji jest natychmiastowe a po odstopowaniu cykl zaczyna się od początku

Wszystko zrobiono po to by gracz nie otrzymał więcej niż mi się należy.
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 04.02.2014 o 16:55
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    mogę tylko tyle powiedziec, że gówno prawda. Wylogowany ponad 40 minut a marmur dale sobie wisi 4 szt

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ktos ci wszedl na mape nie upewnilas sie ze nie wejdzie.

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja robie sobie przerwę w grze,mam dosyć nieudolności ekipy BB,dzis wchodzę an wyspe patrze a tu wszsytkie drzewa praktycznie wykarczowane ,stoją tylko same pieńki( mimo że produkcje mam (bądz też miałem) ustawioną na takim poziomie ze był plus dla leśników,druga sprawa tak jak w temacie złoża marmuru wiszą na 3 lub 4 jednostkach....chciało by sie powiedzieć "BB skończcie tę kpinę z graczy i z samych siebie...skończcie i wstydu oszczędźcie " PARANOJA

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    tito marmur to blad tymczasowy

Osadnik Awatar TITO_CFC
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U nich wszystko jest tymczasowe... ;/ Boże jak ja żałuję każdej wydanej złotówki na tę grę...
    Ostatnio edytowane przez TITO_CFC ; 04.02.2014 o 17:14

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie zebym usprawiedliwial bb tym "tymczasowym" bledem, ale w zlym kierunku ida zmiany

Stalerek
    Cytat Zamieszczone przez Misiorww Zobacz posta
    nie zebym usprawiedliwial bb tym "tymczasowym" bledem, ale w zlym kierunku ida zmiany
    Bo tak właśnie jest jak zapominają o sensie założeń gry a patrzą tylko na to co przyniesie w perspekywie czasu więcej kasy. Małą łyżką a często Panowie z BB bo dużą się można szybko zachłysnąć...

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    srednio ogarniety szympans ma wiecej rozumu niz ta ekipa przyglupow, zycze wam bankructwa koncze gre
    Ostatnio edytowane przez Prometerion ; 04.02.2014 o 18:11

deagostini85
    Jak zwykle konserwacja przyniosła więcej szkód, niż pożytku :/
    Przed wprowadzeniem zmian miałem produkcję napitku 39k/12h na premiach, teraz tylko 26k. Oebali nas.
    Bardzo nie ładnie potraktowano graczy.
    Ostatnio edytowane przez deagostini85 ; 04.02.2014 o 18:13

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów