Nie mogę znaleźć opcji do usunięcia konta, o której mówi FAQ. Nie widzę również formularza kontaktowego do serwisu, gdzie mógłbym prosić o wsparcie. Proszę o wskazówki.
Nie mogę znaleźć opcji do usunięcia konta, o której mówi FAQ. Nie widzę również formularza kontaktowego do serwisu, gdzie mógłbym prosić o wsparcie. Proszę o wskazówki.
Strona główna TSO -> POMOC/WSPARCIE -> formularz kontaktowy
strona główna TSO -> mój profil -> usunięcie konta
Opcja "szukaj " nie boli...
Propozycja zmiany postępowania w dziale Pomysły i sugestie
Przekazywanie pomysłów do Developerów
Proszę o zrzut strony z opcją 'Usunięcie konta', bo jej nie widzę w żadnej z kategorii strony 'mój profil'.
Dzień dobry,
nie trzeba już pisać do Supportu z prośbą o aktywację możliwości usunięcia konta. Na stronie głównej proszę kliknąć w "Mój profil" (4 panel od góry), tam rozwinąć "Usunięcie konta", pojawi się odpowiednia opcja.
Gdybyś zmienił zdanie, masz na to 14 dni.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.
u mnie też brak takiej funkcji
Ostatnio edytowane przez limo775 ; 01.11.2016 o 16:56
Dzień dobry,
w takim wypadku polecam kontakt z Supportem np. przez formularz kontaktowy (Strona główna -> Pomoc/Wsparcie -> Formularz kontaktowy) lub bezpośrednio na adres maila account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.
Dzień dobry.
Temat został wyczerpany i zostaje przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam.
MOD_Nefertum