Zobacz wyniki ankiety: Ile razy zwiększyć doświadczenie z przygód

Głosujących
15. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • *2

0 0%
  • *3

2 13.33%
  • *4

6 40.00%
  • Nic nie zmieniać

7 46.67%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Więcej doświadczenia za ekspedycje

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Więcej doświadczenia za ekspedycje

http://forum.thesettlersonline.pl/th...e-nowe-surowce
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...amek-na-wodzie
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...m-przyg%C3%B3d

Odnosząc się do pomysłów w których zastanawiamy się czego nam brakuje w ekspedycjach, by miały sens, wydaje mi się że warto wspomnieć o doświadczeniu. Wydaje mi się, że gdyby porównać wydatki z przygody i ekspedycji, wychodzi na to, że przygoda jest bardziej opłacalna pod względem i zysków i doświadczenia. Przynajmniej to drugie warto zmienić.
    Pomysł zakłada więcej expa (nie expa PvP, ten niezmieniony) za ekspedycje
    Ostatnio edytowane przez Patryszon ; 20.08.2016 o 22:15

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Rozumiem że chodzi o to żeby z ekspedycji było dodatkowe doświadczenie poza tym z pvp ? jeżeli tak, to jestem na nie, ekspedycja to ekspedycja, przygoda to przygoda.
    Z innej znów strony co czyni ekspedycje atrakcyjnymi żeby je robić ? wg mnie na obecną chwilę nic. Zamek ekspedycyjny to tak naprawdę tylko nic nie dająca ozdoba. Surowce wydobywamy na głównej wyspie. Zbrojownia na 10 poziomie pvp żeby robić więcej broni ? to też za mało. Podobnie jak nowy generał na 30 poziomie pvp.
    W którymś temacie ktoś napisał że jedne nowości w grze podkopują te stare, tak jest w przypadku ekspedycji. Jak ktoś ma na nie ochotę to ok, ale ogólnie nie opłaca się ich robić.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    W którymś temacie ktoś napisał że jedne nowości w grze podkopują te stare, tak jest w przypadku ekspedycji. Jak ktoś ma na nie ochotę to ok, ale ogólnie nie opłaca się ich robić.
    Bo podkopuja, mozliwosc wydobywania wszystkich surowcow na wlasnej wyspie kompletnie eliminuje sens istnienia kolonii, ktore dla glownej czesci gry oferuja jedynie surowce.

I to wlasnie takie pomysly jak ten powyzej moga koloniom nadac sens - jesli bedzie z nich odpowiednio duzo expa to moga sluzyc za suplement przy levelowaniu z ktorego mozna korzystac rownolegle do przygod (ze wzgledu na oddzielne budynki do produkcji wojska).
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Nie lepiej jest wprowadzić do ekspedycji unikatowe surowce, za które będzie można kupić coś niezwykłego ?

Odkrywca Awatar horis
    Serwer
    Złota Góra
    jestem na nie, tlumaczyc nie bede, bo pan patryszon krytyki nie znosi
    gra to przyjemnosc, ale kulturka musi byc;
    moze bywam brutalny, ale za to szczery

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez horis Zobacz posta
    jestem na nie, tlumaczyc nie bede, bo pan patryszon krytyki nie znosi
    Być może ten pomysł jest zły i nie przyniesie od takich skutków, jakie przewiduje. Właśnie od tego przecież są komentarze, by móc omówić to i tamto. Ale takie gadanie jest jednak żałosne.
    Mów śmiało, co masz do powiedzenia.

Cytat Zamieszczone przez Androm3da Zobacz posta
    Z innej znów strony co czyni ekspedycje atrakcyjnymi żeby je robić ? wg mnie na obecną chwilę nic. Zamek ekspedycyjny to tak naprawdę tylko nic nie dająca ozdoba. Surowce wydobywamy na głównej wyspie. Zbrojownia na 10 poziomie pvp żeby robić więcej broni ? to też za mało. Podobnie jak nowy generał na 30 poziomie pvp.
    No nie opłaca się, to prawda. Dlatego właśnie ten pomysł, by właśnie zyskała na jakiejś opłacalności.

Cytat Zamieszczone przez aTenSion Zobacz posta
    Nie lepiej jest wprowadzić do ekspedycji unikatowe surowce, za które będzie można kupić coś niezwykłego ?
    No można by, tylko zależy co
    Ostatnio edytowane przez Patryszon ; 21.08.2016 o 22:33

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam!

Zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Patroszyn.

Zagłosuję jak mi odpowiesz czy masz już maksymalny level w PVP. Jeśli tak, to głosuję. Jeśli nie, to usuń ten wątek.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pytanie w ankiecie dot. "doświadczenia z przygód", tytuł wątku doświadczenia za ekspedycje. Trochę jednak to jest mylące

Community Manager Awatar BB_Penelopa
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam ponownie!

Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!

Pozdrawiam,
    BB_Penelopa

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów