Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Poczynania BB

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Poczynania BB

Ostatnie poczynania BB zmusiły mnie do rozpoczęcia tego wątku. Ogólnie chciałbym zacząć od ostatnich bugów... Była konserwa która wprowadziła nowy system walki, PvP, nowe dropy i nowe bugi. Bugi mimo konserw, które miały naprawić błędy w grze dalej występują... Wprowadzono system PvP, który nwm co miał wnieść... Nmw co w tym atrakcyjnego- tracić wojo i czas i nie mieć z tego zysku. Dano przyspieszenie piecy, mieczników, łuczników i stajni... Miało to pomóc graczom w nabyciu broni która jak wiadomo już nie dropi z przygód... Pomogło ale w traceniu surowców ponieważ no tak jakby na minusie była produkcja- drewna iglastego, drewna liściastego, rudy żelaza, miedzi i przede wszystkim węgla... Owszem dzięki premiom można było wyjść na jakiś tam mały plus ale wiązało się to z kosztami... BB wprowadziło system PvP o który tak błagało większość graczy... Część z tych graczy nic z tego nie ma bo otrzymała bana za magazyny... Wg. mnie najpierw powinny zostać wprowadzone dodatkowe wyspy które były testowane ale o których teraz ucichło ( podobnie jak o wyburzaniu skał, które miało również pomóc graczom z zapełnioną budynkami wyspą), a ostatnio BB ogłosiło kolejne zmiany... Wprowadzenie mechanizmu, który pomoże w produkcji 5000 jednostek bez ogromnej ilości klikania... Tylko co mi po tym że będę mógł wyprodukować 5000 rekrutów skoro stracę elitarnych lub puszki z powodu bugów? BB powinno ograniczyć te masowe informacje o nowościach skoro nawet nie potrafią wprowadzić czegoś bez bugów... nie naprawili narazie bugów a już informują o kolejnych zmianach... Ciężko się z nimi skontaktować przez support... Milczą- nic nie piszą o jakiejś naprawie tych bugów, ucichły jakiekolwiek informacje o dodatkowych wyspach a BB usiłuje robić z graczy głupków i zapchać im usta nowymi rzekomymi zmianami... Bardzo lubię tę grę ale są pewne granice ludzkiej cierpliwości... Wiem że powstało już na ten temat wiele wątków ale odczułem potrzebę wypowiedzenia się na ten temat w osobnym wątku... Gracze stracili część surowców i to przed samym eventem... Owszem są te OGROMNE ilości mieczy tylko co mi po nich skoro nawet kilka prezentów nie będzie dropić z jakiejkolwiek przygody? Osąd zostawiam wam... Jeśli coś przeoczyłem proszę poruszyć ten temat w komentarzach.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Odpowiem tutaj
    na Fb totalna olewka ...
    The Settlers Online Polska Chcielibyśmy przypomnieć, że Support robi wszystko, co w ich mocy, by pomóc. Proszę postępować zgodnie z otrzymanymi instrukcjami, by przyśpieszyć ten proces. Uwagi na temat ich pracy proszę kierować do Supportu w osobnym zgłoszeniu, skąd zostaną przekazane do odpowiedniego działu.
    czyli skargi na support piszemy do ... suportu

a supporcik co odpisze ? po odnotowaniu ticketa i nadania nr w skrzynce pokazuje sie dodatkowa informacja
    Uwaga!
    Jeden z Twoich listów nie dotarł do adresata.
    Wiadomość nie została dostarczona z powodu nieznanego błędu po stronie serwera odbiorcy.
    wiec możemy sobie pisać do Pana Boga , choć on nam nie pomoże - ale może da siłe by jakoś to przetrwać , i wiare ze ta porażka sie skończy w inny sposób niż zakończenie tej hmmm gry

Czy ktoś wreszcie zamiast zajmować się pierdołami może naprawić błędy które są po konserwacji z 27 listopada !!
    TAK SIE NIE DA GRAĆ!! .

Generały chodzą w kółko atakując na zmianę i zawracając , teleportują sie (dosłownie) z obozu do obozu . Nie da sie ich zawrócić .
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...%C5%82%C3%B3w!

Kolejne błędy to ciągłe zawieszenia i uszkodzenia sektorów jak nie przygód, to koloni i sloty zablokowane na kolejne dni.
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...ra-uszkodzony)

Zapętlanie sie na zmianę akademii czy zbrojowni.

Spierniczone zadanie - np. usunęliście przygody typu mroczni kapłani czy wyspę piratów za mapki a
    zadania zostawiliście - aktualnie nie możliwe do wykonania !.

Na przygodach utopione wojska a w dropach zero broni , przez wasz GENIALNY pomysł z
    przyspieszeniem czasu na piecach i mieczach BEZ przyspieszenia podstaw jak
    węgiel czy kłody produkcja broni jest kompletnie nie opłacalna. i proszę
    niech sie nie odzywają geniusze a ja nie mam problemów - bo takich osób
    jest garstka PROBLEMY nie tylko te opisane dotyczą setki graczy . Jeśli tak
    to ma wyglądać ...

to boję się eventu Święta 2014 !! - mój tekst z fb

popatrzcie na forum , na fb .. zobaczcie ilu ludzi jest oburzonych tą
    sytuacją !! i to nie na polskim serwerze , jak widziałam taka sytuacja jest
    też w innych krajach !

Kiedy macie zamiar to naprawić ??!!
    Dajcie nam ludzikom jakąkolwiek nadzieje że to naprawicie ! i termin z datą kiedy to nastąpi !!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cóż... na odpowiedź BB bym za bardzo nie liczył ale czasami odnoszę wrażenie że BB nic nie wie o grze którą sami stworzyli...

Former Community Team Member
    Pisałem już o tym w innym wątku, napiszę i tutaj: wszystkie zgłoszone problemy są przekazywane na bieżąco. Jak tylko zespoły zbiorą odpowiednią ilość danych, przystępują do prac nad odpowiednimi poprawkami. Wymienione uszkodzenia sektorów powinny zostać naprawione w trakcie dzisiejszej konserwacji (o której informacje jeszcze się pojawią). Informacja na ten temat została umieszczona tutaj: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/37010

Co do skarg na Support, zespół wsparcia ma obowiązek przekazywać je do odpowiednich osób. To nie jest tak, że skoro Support otrzyma skargę na siebie, to nagle wspomniana skarga tajemniczo zniknie w odmętach internetu.

Osadnik Awatar Rafar321
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez BB_Teromort Zobacz posta
    Co do skarg na Support, zespół wsparcia ma obowiązek przekazywać je do odpowiednich osób. To nie jest tak, że skoro Support otrzyma skargę na siebie, to nagle wspomniana skarga tajemniczo zniknie w odmętach internetu.
    O tak, oczywiście przekazuje, tylko komu? Znajomy napisał skargę na support i na jednego z modów - od tamtego dnia nie ma konta na grze - ja osobiście nie zaryzykuję skargi po jego przykładzie...

Odkrywca Awatar kinia19910
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A może kolega ma perma? Jeśli tak to musiałby do Supportu pisać - rozpatrzą pewnie indywidualnie i może zdejmą ban......
    O ile nic się nie zmieniło to BB samo z siebie kont nie kasuje
    Mod to też człowiek -czasem ma zwyczajnie zły dzień
    Mnie zastanawia co konkretnie robi BB_Nonox - wcześniej nie było stanowiska administrator...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Może i licznie nadesłane skargi nie znikną ale nasuwa się pytanie czy BB wyciągnie z tego jakieś wnioski? BB_Teromort ? masz coś do powiedzenia? jakieś kolejne obietnice?

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    BB_Teromort

Wszystko ładnie pięknie ...

Kolonie to jedna bajka ....
    jednak chodzi o generałów którzy na zwykłych przygodach dosłownie wariacji dostają - nie każdy ( a właściwie większość ) koloni nie rusza bo jest nie opłacalna

nie bez powodu wkleiłam w link powyżej wątek z generałami - to dotyczy zwykłych przygód nie koloni, to z nimi są problemy

to przez nich tracimy setki wojsk bezzwrotnie to jedno ..

- jesteśmy setki kłód i węgla w plecy ... przez zmiany które niby miały nam pomóc a uprzykrzyły tylko życie .
    - przez lagi, zapętlenia , teleportacje gienków .. jesteśmy do tyłu z całą flotą wojsk co przy obecnym stanie dropów jest trudne do odbudowy
    - przez kolejne lagi i niby fakt że generał ubił - po fakcie okazuje się że nie ubił i dropy/looty czy jak tam zwał .. też nie zostały przyznane
    - jeszcze wspomnę o czasie potrzebnym a straconym na odbudowę wojsk którego to , w wersji gry przed 27 listopada, sie po prostu nie traciło ( chyba że z powodu własnego błędu przy puszczaniu ataku )
    - i oczywiście setkach koszy Irmy które zostały zużyte by nadgonić braki ( spowodowane dodaniem premii czasowej - kompletnie bez przemyślenia sprawy )
    - zmarnowane dni premium przez zablokowane sloty i nie możliwość uczestniczenia w przygodzie - bo obszar uszkodzony

można by tak strat przez te 2 tygodnie wymieniać bez liku ........

.... kolejny koszyk egzo dostaniemy w ramach przeprosin?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Widać że BB nie jest obeznane w sprawach gry... I nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie w sprawie dodatkowych wysp... ?

Początkujący Odkrywca Awatar Lord_Crain
    Serwer
    Złota Góra
    Ja bym jeszcze dodał, że poza przyjmowaniem zgłoszeń mogliby dawać jakieś rekompensaty za straty, które nie wynikają z naszych poczynań. Ale oczywiście w supporcie wolą wystosować wiadomość dla przedszkolaka i są zadowoleni z odhaczenia zgłoszenia. 3 lata temu jak mi się przytrafił błąd w grze, nie mineła doba jak otrzymałem odpowiedź z przeprosinami i stosownym wynagrodzeniem za poniesione straty. Dzisiaj to aż strach do nich pisać, bo nie wiem po czym mam już większe nerwy, po grze, czy po ich głupocie ;/

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów