Zobacz wyniki ankiety: Ranking osiągnięć

Głosujących
24. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

15 62.50%
  • Przeciw

6 25.00%
  • Obojętne

3 12.50%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Ranking osiągnięć

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Ranking osiągnięć

Proponuję wprowadzić ogólnodostępny ranking osiągnięć. Lista graczy i ilości punktów osiągnięć jaką zdobyli, do której każdy gracz mógłby zajrzeć tak jak do np. listy gildii. Pozwoliłoby to rywalizować z całą społecznością serwera, a nie tylko z osobami ze znajomych i z gildii, umożliwiając porównanie swojego wyniku ze wszystkimi graczami z danego serwera. Powinna również być wyświetlona informacja o tym którą aktualnie pozycje w rankingu zajmuje dany gracz. Lista mogłaby być otwierana dodatkowym przyciskiem pod awatarem lub w oknie osiągnięć, ale wybór najbardziej optymalnego rozwiązania pozostawiam twórcą gry. Ranking mógłby być odświeżany jeden lub dwa razy dziennie, by nie obciążać nadmiernie systemu.
    Liczę na to, że pomysł się spodoba.

EDIT 1:
    Istniałby przycisk typu 'ukryj wynik', dla osób które nie chciałby ujawniać ile mają punktów. Gracze którzy mieli by aktywny 'ukryty wynik' nie wyświetlaliby się na liście rankingowej.
    Ostatnio edytowane przez Andinek ; 17.05.2014 o 01:11

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Nigdy to nie dojdzie do skutku, gdyż polityka BB stosuje anonimowość wśród graczy, więc ankieta nie ma najmniejszego sensu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Dzięki za odpowiedź. Nie masz racji, w innych grach BB tego typu rankingi istnieją.
    Poza tym w rankingu byłaby tylko ilość punktów i pozycja, a nie adres i pesel...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Jestem za. Mam mało znajomych, do gildii nie należę, a chciałabym wiedzieć jak wypadam na tle innych graczy, w końcu po to są te punkty.

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie widzę potrzeby zaproponowanego przez ciebie "wynalazku".
    Ten w obecnej formie, zaproponowany przez bb, również uważam za zbędny i nic nie wnoszący.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    cze, mam malutkie pytanie

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Andinek, myślisz dlaczego BB usunęło podgląd osób należących do gildii? Właśnie dlatego
    Ja też tego nie rozumiem, bo to będzie tylko nick pokazany, ale tą ankietą nic nie wskórasz.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    nie, oczywiście, że nie dlatego. Ale to off-top więc jak chcesz podyskutować to zapraszam na PW.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ogólny ranking miałby sens jeśli była by jakaś nagroda i zliczanie osiągnięć np gildi serwrera bo jako pojedynczy gracz to ogólnie pomysł jest bez sensu a nawet jak dla mnie to system osiągnieć to zwykła porażka poprostu oddalanie graczy od pvp kopalni granit i innych prpozycji kture juz od roku niewypaliły coraz więcej 50 lwl poprostu odpuszcza gre bo wchodząc niemaja co robić a po miesiącu czy dwuch i tak wszystko odrobia czy kupia na handlu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    To by była już jakaś namiastka PvP, bo gracze konkurowaliby bezpośrednio między sobą, tyle, że bez negatywnej interakcji. (choć też już nie mogę się doczekać prawdziwego PvP).

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów