Tak
Nie
Nie mam zdania
Byle by było można w "pojedyncze" kupki składać wszystko (np 123 Powroty w jednej kupce i 245 CR w drugiej) i żeby kosze nie zmieniały miejsca, jak i wszystko inne po otwarciu paczki.
Niektórzy tak bardzo kochają narzekać, że wypadałoby ich witać słowami: dzień dobry, co u ciebie złego
Ten pomysł skupia się na filtrowaniu, które stosunkowo łatwo zaimplementować.
Byłoby dobrze, gdyby przeciwnicy takiego rozwiązania argumentowali swoje zdanie. Czy z góry odrzucają opcję filtrowania gwiazdy, czy np. menu filtrowania powinno być z lewej strony a nie prawej.
nie lepiej przygody wstawić w jedno okienko a nie 10 wikingów każdy w oddzielnym? nic prawie nie zmienia do obecnego okna .
Nie. Brakuje kilku rzeczy.
- Itemy z gwiazdy powinny sie grupowac np. Kosze cioci Irmy (324 szt.)
- Itemy z odkrywców/przygód/innych źródeł powinny od razu lecieć do magazynu i do gwiazdy trafiac tylko gdy nie ma miejsca
Jestem za!!! Wkurza mnie dodawanie monet gildii z gwiazdy a mapy to u mnie są w tej gwieździe i są.
ja bym wolał grupowanie tych samych przedmiotów, bo z czasem się masakra robi
I to są pomysły i sugestie które lubie bo gwiazda to jeden wielki chaos
Zmienia dość istotnie. Zamiast szukać zabłąkanego krawca po całej zakładce "dodatkowe" jak to ma miejsce obecnie, wpisuję w polu szukaj "krawiec" i w zakładce "przygody" wyświetlają się same krawcowe przygody.
Jak napisałem wcześniej, ten pomysł skupia się na samym filtrowaniu. Grupowanie ani latanie do magazynu nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o obecny sposób korzystania z gwiazdy. Nawiasem mówiąc sama idea grupowania wszystkich przedmiotów tego samego rodzaju w jedną paczkę wydaje mi się mało wygodna. Zdecydowanie wolę na przykład wrzucać kosze z paczek po 25 albo po 50 (gdyby była taka możliwość), niż z jednej większej. Niezależnie od tego, po dłuższym czasie gwiazda i tak będzie pełna paczek najróżniejszego rodzaju i wielkości a wtedy filtrowanie byłoby jak znalazł.
W grze która jest nieco podobna do TSO, również produkcji BB, zrobili tak, że w worku (odpowiedniku gwiazdy) są opcje 'Połącz' (po kliknięciu na jedną rzecz), 'Połącz wszystko' (nad przedmiotami) i po kliknięciu na jakąś paczkę jest opcja 'Podziel', a więc chcąc postawić np. 50 koszy, wydzielasz z paczki 50 sztuk i rzucasz.
Czyli BB to potrafi zrobić. Dlaczego w TSO nie chce?