Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: problem z koszarami

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

problem z koszarami

Hej mam problem z koszarami.. Wczoraj miałam wrzucone wojsko w koszarach i normalnie się produkowało aż do konserwy. PO konserwacji nie produkuje mi się wojsko.. Tzn produkuje się pierwsza paczka bądź pojedyncze jednostki i znikają, nic nie przybywa. Nie można również skrócić za pomocą klejnotów. Wczesniej ktos opisywal taki sam problem, wtedy nie mialam takiego problemu - od wczoraj mam. Nie pomogły relogi oraz zmiana przeglądarki.. Mam aktywną przygodę.. Napisałam do supportu ale zapomniałam hasło do maila (nie można zrobić przypomnienia) więc odpowiedzi od nich nie dostanę.
    Ktoś ma podobny problem?
    Ostatnio edytowane przez Nadia03052012 ; 13.02.2014 o 18:27

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie pomogło również wycofanie całej kolejki z koszar, obecnej zakończenie klejnotami. Wzięlo klejnoty, kolejka zniknela, koszary puste. Wrzucam paczke łuczników w koszary, produkuje sie z tego 1, mozna przydzielic do generala a nastepnie znika, w kolejce pojawia sie do zrobienia 1 szt lucznika i paczka 25..i wszystko sie powtarza

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jeśli posiadasz również inne konto pocztowe to napisz z niego wiadomość do supportu na adres: account.support@thesettlersonline.pl w treści opisz problem, podaj swój nick z gry i adres e-mail na który zarejestrowane jest konto.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Mam ten sam problem dziś pisałem do supportu...produkcja ustawiona na ponad 200 jednostek a produkuje ok 40-50...A surowce znikaja jak i osadnicy..

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    u mnie od dwóch dni produkcja w koszarach stoi. Nic nie mogę wyprodukować. Napisałem do supportu, a tam długa kolejka na odpowiedź.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Dostałem oto taką odpowiedz...

Przepraszamy za zaistniałe w Twojej rozgrywce utrudnienia.

Problem z zapętleniem lub "zamrożeniem" czasu pracy Koszar jest nam znany i najczęściej ma związek z podnoszeniem poziomu tego budynku lub poziomu innego budynku specjalistycznego. Może mieć również związek z ustawieniem produkcji u Introligatora lub w Domu Władyki.
    Proszę również o upewnienie się czy została przyznana premia przyspieszająca rekrutację w koszarach oraz czy zostały odebrane księgi wytworzone u Introligatora, oraz premie produkowane w zakładce "kolekcje" w Domu Władyki.

Na chwilę obecną nasz dział techniczny pracuje nad usunięciem błędu, jednak nie jesteśmy w stanie określić jak długo prace te potrwają.

Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za wykazaną cierpliwość.

W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.

Pozdrawiamy,
    Zespół The Settlers Online
    Mimo że robie tak jak pisza nadal to samo...
    Brak produkcji brak przygód...

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ja męczę się z tym problemem od sierpnia, co pewien czas są jazdy z zapętloną produkcją.
    Kilka moich porad jak z tym walczyć dopóki nie naprawią
    <sarkazm>w końcu to dopiero 6 miesięcy naprawiają więc nie ma co narzekać prawda</sarkazm>:
    1. Jeżeli zdarzy Ci się zapętlona kolejka produkcji to:
    a)wykasuj ile się da, nie kończ nic na klejki bo to nie ma sensu,
    b)wejdź na przygodę/do znajomego,
    c)po powrocie wykasuj jeszcze co się da,
    d)wyjdź z gry i wyloguj się całkowicie na stronie głównej,
    e)odczekaj przynajmniej tyle by wyprodukowała się paczka armii która została w kolejce.
    Po tym zabiegu u mnie zawsze dało się nastawić produkcję która już szła normalnie.
    2. Nigdy ale to przenigdy jeżeli masz koszary na premii albo planujesz rzucić premię (dowolną) nie ustawiaj do produkcji jednocześnie rekrutów i innych jednostek, to właśnie połączenie produkcji na premii+kolejka z rekrutami i innym wojskiem powoduje pętlę (tak wynika z moich obserwacji o czym informowałem support)
    Ustawiaj albo samych rekrutów albo kolejkę z innym wojskiem (dowolnym) bez rekrutów.
    Od czasu kiedy pokapowałem się że to rekruci+premia mają wpływ na pętlę sporadycznie zdarza mi się zapętlenie tylko i wyłącznie przez nieuwagę jak faktycznie wrzucę mieszane wojsko z rekrutami.
    Robiłem testy z nieodebranymi rzeczami u introligatora i we władyce, nie wiem jak u innych, u mnie nie miało to żadnego wpływu na zapętlenie produkcji.
    I jeszcze takie jedno spostrzeżenie od kolegi który nigdy nie miał tego problemu do czasu upgrade'u koszar na 5lvl, zaraz po upnięciu koszar zaczęły się jazdy, może to jest też jakiś trop dla supportu?
    No i do cholery zróbcie coś z tym wreszcie!
    Ostatnio edytowane przez YouRQ ; 15.02.2014 o 02:12

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    u mnie wczoraj problem został rozwiązany ale co z tego jak teraz pojawił się problem z "obszar serwera uszkodzony" .... ;/

Osadnik Awatar dykteryjka
    Serwer
    Nowa Ziemia
    HAHAHAHAHAHAHAHA...

A ja chciałem napisać o tym, że już kolejna konserwacja, a suwak w koszarach dalej działa ''na dwa razy'', jednak w obliczy problemów graczy powyżej mojego postu nie ma sensu tego robić, bo aż wstyd wyskakiwać z taką miernotą

''Przepraszamy za zaistniałe w Twojej rozgrywce utrudnienia.

Problem z zapętleniem lub "zamrożeniem" czasu pracy Koszar jest nam znany i najczęściej ma związek z podnoszeniem poziomu tego budynku lub poziomu innego budynku specjalistycznego. Może mieć również związek z ustawieniem produkcji u Introligatora lub w Domu Władyki. Proszę również o upewnienie się czy została przyznana premia przyspieszająca rekrutację w koszarach oraz czy zostały odebrane księgi wytworzone u Introligatora, oraz premie produkowane w zakładce "kolekcje" w Domu Władyki.

Na chwilę obecną nasz dział techniczny pracuje nad usunięciem błędu, jednak nie jesteśmy w stanie określić jak długo prace te potrwają.

Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za wykazaną cierpliwość.

W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.

Pozdrawiamy,
    Zespół The Settlers Online ''

Problem z introligatorem lub kolekcjami trwa już od kilku miesięcy, a te lewusy z działu technicznego do dzisiaj tego nie naprawili o czym świadczy niebieska część wiadomości od Zespołu TSO. A co gorsza, to jeszcze podpowiadają, co należy zrobić, by ten błąd obejść zamiast go usunąć.
    Ale cieszmy się i radujmy, bo mityczni technicy z działu technicznego pracują nad usunięciem błędu
    Ostatnio edytowane przez dykteryjka ; 18.02.2014 o 15:51

Uprawnienia umieszczania postów