Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Przyrost osadników

mktiger

Przyrost osadników

Od czasu wprowadzenia update ze zbieraniem kolekcji pojawił sie u mnie problem z właściwym pokazywaniem ilości osadników
    Zobrazuje to przy pomocy dwóch screenów, drugi zrobiony dzien po pierwszym:

Jak widac na obu obrazkach liczba patentów jest taka sama - wszystkie kopalnie i budynki stoja.
    Ilosc produkowanej wody ze studni równiez jest taka sama - tzn ze wszystkie studnie odbudowane (88szt)

Skad w takim razie wzięło sie 9 dodatkowych osadników ?
    Pprócz studni nie ma budynków nie zabierających patentów a potrzebujących osadników.

Ten ciekawy fenomen działa juz od jakiegos czasu. Zawsze sobie zostawialem osadnikow w zapasie, powiedzmy z tydzień temu mialem 10, ilość ich sie powiększyła więc dostawilem kilkanascie studni do stanu 15 osadnikow. Nastepnie jak widac pojawilo się 19 teraz mam 28 .

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Może jakieś kopalnie dobudowałeś

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    U mnie było tak samo. Jak kliknąłem w przedmiot kolekcjonerski zmieniał się stan osadników. Zmniejszała się liczba pracujących a zwiększała się liczba bezrobotnych osadników. Ale do kilku dni problem ten już u mnie nie występuje.

mktiger
    Angelkaxd przeciez widac na screenach ilosc patentow, zreszta caly problem jest opisany ponizej, nie pisz postow tak po prostu zeby napisac, przeczytaj najpierw dokladnie to co napisalem.

obronca123 ja widzisz u mnie występuje non stop. Nie sprawdalem czy po kliknięciu w przedmiot zmienia sie liczba pracujacych osadnikow. Objawy dopiero zauważam następnego dnia po zalogowaniu i odbudowaniu padniętych budynków

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A co mają patenty do osadników?
    Wystarczy jakieś budynki bez patentowe wybudować i się już zmniejsza ilość bezrobotnych, albo je zburzyć.
    Jest dużo zmiennych, a tylko właściciel (nie licząc BB) może stwierdzić jakie zaszły zmiany na jego włościach.

mktiger
    Cytat Zamieszczone przez krotos666 Zobacz posta
    A co mają patenty do osadników?
    Wystarczy jakieś budynki bez patentowe wybudować i się już zmniejsza ilość bezrobotnych, albo je zburzyć.
    Jest dużo zmiennych, a tylko właściciel (nie licząc BB) może stwierdzić jakie zaszły zmiany na jego włościach.
    tzn ?? jakie budynki ??
    poza tym sugerujesz ze stawiam jakieś budynki bez sensu a następnie je burzę, czy jak ?? bo nie za bardzo rozumiem sens twojej wypowiedzi
    u mnie ilośc bezrobotnych się ZWIĘKSZA, zauważyłeś???

mktiger
    Wczoraj dostawiłem 13 studni, żeby mi zostało wolnych 15 osadników
    Dziś mam łącznie 101 studni ( produkcja wody ze studni 19733/12h), a wolnych mam osadników 33 !!!
    Ostatnio edytowane przez mktiger ; 12.10.2013 o 20:11

mktiger
    najświeższy screen - cuda ludzie, cuda
    ilosc studni podana, samych kopalni mam 29 a gdzie reszta budynkow ?

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Mi zostało jeszcze 15 pracujących osadników. Jeszcze ze 2-3 dni i dojdę do zera. :P Ciekawe co będzie dalej?

mktiger
    Cytat Zamieszczone przez VanB Zobacz posta
    Mi zostało jeszcze 15 pracujących osadników. Jeszcze ze 2-3 dni i dojdę do zera. :P Ciekawe co będzie dalej?
    jak tam z iloscią?? u mnie też już niewielu

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów