Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Połączenie nie powiodło się

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród

Połączenie nie powiodło się

Konserwacja zapowiadana jest dopiero na jutro, a już dziś przy próbie logowania widzę skrzyżowany kilof i łopatę. "Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online - Beta". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum." Czyżby trafiła się jakaś nieprzewidziana awaria?
    Ostatnio edytowane przez Warszawa2012 ; 04.09.2013 o 20:14

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dzielny zespół The Settlers Online - Beta nadal "pracuje nad rozwiązaniem problemu", a ja wciąz widzę skrzyżowany kilof i łopatę. Chyba u mnie przerwa konserwacyjna zaczęła się już dziś czy Wy także macie ten problem?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Hej, mam to samo... poza tym od 3 dni problem z logowaniem, gdy wpisuję hasło strona się odświeża i powraca do momentu sprzed wpisania hasła i tak w kółko. Bez żadnej informacji o błędnym haśle czy innym problemie, pisałam do pomocy i cisza. Udaje mi się jedynie zalogować poprzez próbę napisania do pomocy, wtedy mnie wpuszcza do gry.. do tej pory bo teraz mam kilof i łopatę:/

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Dopiszcie się tutaj, problem jest szerszy:
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...5damie-naprawy

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja jakoś się zalogowałem wieczorem, ale szkoda że nie wiem o której godzinie.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 05.09.2013 o 05:15

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Witam. Nie wiem czy to ten sam problem, ale dziś rano przy próbie załadowania gry pojawia się komunikat "Połączenie z serwerem zostało zerwane. Prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie" i dodatkowo na górze po lewej "Wywołanie serwera nie po...".
    Po przyciśnięciu "OK" przeglądarka przekierowuje na stronę "http://w05bb01.thesettlersonline.pl/", która się nie ładuje.

Oczywiście ciastka i kesze wyczyszczone, flash zaktualizowany do 11.8. Przeglądarka Firefox 23.0.1.

Ma ktoś podobny problem??

EDIT:
    Dopiero teraz pojawił się komunikat na stronie głównej o trwającej konserwacji, więc to pewnie stąd ten problem.
    Ostatnio edytowane przez iras584 ; 05.09.2013 o 09:13 Powód: błędy i dopisek

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Komunikat o konserwacji i o planowanych godzinach zakończenia prac na poszczególnych serwerach bił po oczach na stronie głównej już od wczoraj. "Dopiero teraz" go zauważyłeś, jak zacząłeś szukać co może by c przyczyną problemów z wejściem do gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Komunikat o konserwacji i o planowanych godzinach zakończenia prac na poszczególnych serwerach bił po oczach na stronie głównej już od wczoraj. "Dopiero teraz" go zauważyłeś, jak zacząłeś szukać co może by c przyczyną problemów z wejściem do gry
    Widocznie komunikat się mnie przestraszył bo od wczoraj nikt mnie nie "bił po oczach"
    Ewentualnie był to efekt połączenia rozładowanej baterii na płycie głównej z plikami tymczasowymi strony thesettlersonline, co spowodowało wyświetlenie komunikatu dopiero po wyczyszczeniu przeglądarki.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dziś znów powtórka z rozrywki. Przy próbie wejścia do gry powitał mnie skrzyżowany kilof i łopata. Na dziś nie była przewidziana konserwacja, więc jestem trochę zdziwiona. Pod kilofem standardowy komunikat:
    "Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online - Beta". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum." Zgodnie z instrukcją wchodzę na forum a tu oczywiście brak informacji.
    Czyżby tradycyjnie coś się posypało?

Od czasu wprowadzenia premium pozostaje tylko logowanie przez kupon, ale jak widać i ta metoda nie jest pewna. To już w moim przypadku drugie popołudnie w ostatnim czasie, gdy mogę podziwiać skrzyżowany kilof i łopatę i studiować pokrzepiający komunikat "Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.". To takie dodatkowe konserwacje poza tymi przewidzianymi przez BB. Pytanie jak się ma do tych dodatkowych "atrakcji" uruchomione konto premium? Nie pamiętam by w przewidzianych funkcjonalnosciach konta premium BB ostrzegał przed brakiem możliwosci zalogowania, znikającą kolejką budowania etc.
    Ostatnio edytowane przez Warszawa2012 ; 10.09.2013 o 17:56

Uprawnienia umieszczania postów