Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Możliwość wyłączania produkcji po określonym czasie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Możliwość wyłączania produkcji po określonym czasie

Jak w tytule tematu lub ewentualnie dodanie check'a, który wyłącza budynek po zakończeniu się premii. Sprawa rozbija sie o niejednokrotne, nieoczekiwane przedłużanie się przerw konserwacyjnych.

Po drugie nie każdy ma możliwość siedzenia przy komputerze 24 godziny na dobę i pilnowania kiedy mi się skończy premia np. na kopalni złota... W podanym przykładzie koszt ulepszenia kopalni złota na 5 poziom jest BARDZO wysoki i w przypadku jej zawalania się np. z przyczyny przedłużonej konserwacji lub chociażby z losowych przypadków spoza gry jest niepowetowaną stratą dla każdego gracza.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pomysł dobry, zresztą to już kolejny w tej tematyce, choć ciut inny od poprzednich. Zagłosowałbym, ale nie ma jak Brak ankiety - wątek skazany na zamknięcie.

No ale z tymi BARDZO wysokimi kosztami to pojechałeś To raptem parę kilo młotków Spora część graczy dwa razy dziennie stawia 6 kopalni miedzi na 5 lvl Owszem, zawalenie się kopalni złota powoduje spadek rentowności ale żeby od razu niepowetowane straty...

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jestem na NIE

CZAS jest elementem strategii w takiej grze jak TSO - nie masz CZASU tracisz - i tyle w temacie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Również jestem na nie. Za chwilę będziecie chcieli udogodnień, które pozwolą włączyć produkcję o określonej godzinie. Nie na tym ta gra ma polegać.
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jak najbardziej tak.
    Jeśli ktoś siedzi w TSO 24h na dobę, to jest tylko jego sprawa, ponieważ nie ma to żadnego wpływu na grę kogokolwiek innego. Jeśli ktoś wchodziłby do TSO raz na tydzień, albo ustawiałby sobie automatyczne czasy tego, śmego, czy owego, to również nie miałoby to absolutnie żadnego wpływu na moją, Twoją, czy jej grę.
    Każdy gra tak jak chce, ponieważ jedyne z czym musi się zmierzyć to jego własna wizja i dążenie do jej spełnienia. Jeśli nawet połowa graczy zautomatyzowałaby sobie wszystko, to moja wyspa, moja gra i ja mielibyśmy to w bardzo głębokim poważaniu. No chyba że ktoś z Was przekona mnie, w jaki sposób automatyczne wyłączenie u kogoś budynku po skończeniu buffa będzie miało wpływ na przykład na moją produkcję egzotycznych desek, prestiż mojej wyspy i moją strategię.

W powyższym kontekście, dopóki w tej grze nie ma bezpośredniej rywalizacji (i zapewne nigdy nie będzie w takim wymiarze, żeby ten CZAS się tu liczył) mówienie o tym, że czas jest elementem strategii jest sporym nadużyciem.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Obawiam się, że nie mamy się co szarpać, bo to kolejny przypadek nowicjusza na forum, który klepnął wątek a nie wiedział o ankiecie. Wnet wpadnie Zorro, najpierw walnie ostrzeżenie a potem zamknie temat

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    hmm... nawet nie pomyślałem o czymś takim jak ankieta... przedstawiłem tylko pomysł... dziękuje za krytykę i dziękuje za poparcie mojego pomysłu. Następnym razem stworzę ankietę. Jestem ciekaw czy Państwo Bluebyte wogóle biorą to pod uwagę coś takiego jak ankieta?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Edytuj pierwszy post i dołącz ankietę

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Pomysł dobry, zresztą to już kolejny w tej tematyce, choć ciut inny od poprzednich.
    Przypomnę mój pomysł:

http://forum.thesettlersonline.pl/th...na-premii-quot

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @Svarti BB bierze pod uwagę pomysły graczy, jednak nie wszystkie doczekują się realizacji, zaś te które doczekują się, nie koniecznie są realizowane w takiej formie jak przedstawiają tego gracze. Aby dodać ankietę należy użyć menu "narzędzia wątku" nad pierwszym postem.

Brak ankiety - zamykam.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Zorro ; 14.07.2013 o 12:52

Uprawnienia umieszczania postów