Ciekawe, czy doczekamy się kiedyś eventu z rywalizacją miedzy graczami, a nie między serwerami? Mógłby być najprostszy, np. kto zrobi najwięcej exp. z przygód. Taki event nie wymagałby od BB praktycznie niczego dodatkowego poza podawaniem klasyfikacji. Ograniczyć robienie jednej przygody np. do trzech sztuk, bo inaczej wszyscy tłukliby wikingów, podzielić graczy na kategorie według lev. np. do 32, 33-40, 41-47, 48-50 i to wszystko. Dać osobne nagrody dla każdej kategorii i dla każdego serwera, do tego nagrody za klasyfikację ogólną. W eventach między serwerami na nagrody idzie miliony klejnotów dla setek tysięcy graczy, gdyby więc w takim indywidualnym nagrodzić np. stu najlepszych w każdej kategorii, to nagrody mogłyby być naprawdę zachęcające. Myślę, że taki event rozruszałby wszystkich. Graczom z lev. 50 wreszcie na coś przydałoby się exp., a ci, którzy nie chcieliby brać w zawodach udziału, mogliby wspomagać surowcami zawodników ze swojej gildii, albo zarobić na handlu bronią, premiami itp. I nikt nie miałby pretensji w stylu: "ja robię co mogę, tracę surowce, a inni to olewają".