Zobacz wyniki ankiety: Czy przyda się przycisk: Usuń konto. ?

Głosujących
45. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK. Łatwiej dla gracza i administracji.

12 26.67%
  • NIE. Lepiej pisać indywidualnie do administracji.

33 73.33%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Dodatkowy "przycisk"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Dodatkowy "przycisk"

Uważam, że w opcjach ustawienia konta gry, powinien znajdować się guzik z nazwą "Kasuj Konto".
    W większości portali takowe istnieją, a to ułatwiłoby pracę administracji.
    Poza tym gracz ma mozliwość likwidacji swojego konta, gdy rezygnuje z gry, co z kolei zawsze odciąży serwer.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Już widzę setki wiadomości do suportu.
    Usunąłem konto przez przypadek oddajcie mi je...
    Ktoś mi usunął konto, proszę mi to oddać...
    Znajomy dla żartu usunął mi konto, oddajcie mi je...
    W związku z tym jestem na nie.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A mi się wydaje że tobie to jest potrzebne, do wyłudzania haseł od graczy a później po pszesłaniu sobie wszystkich wartościowych surowców i budowli skasować konto aby administracja nie mogła prowadzić dochodzenia w sprawie złodzieji i oszustów.
    Jestem na NIE.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    @Piotru70: Co miałby przycisk "skasuj konto" do wyłudzania czegokolwiek i jak miałby pomóc w pRZesyłaniu czegokolwiek komukolwiek? Ciekawa teoria spiskowa, naprawdę. A insynuacje po co?
    @Jerry1981: Przycisk byłby raczej dostępny tylko dla zalogowanego gracza więc jak można by było usunąć coś w czyimś imieniu? Poza tym usuwać można by było raczej za potwierdzeniem na adres na który zarejestrowane jest konto. Równie dobrze można argumentować "Ktoś w moim imieniu wysłał do was prośbę o skasowanie konta, oddajcie mi je..."

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    @larxand no i właśnie w tej chwili tak to działa Ty wysyłasz prośbę o skasowanie konta i dostajesz na mail linka. Przycisk jak dla mnie powoduje, że suport nic nie musi robić ani nie trzeba potwierdzać maila... po prostu naciskam przycisk i pa... i dlatego właśnie jestem na nie... a przypadków kiedy ktoś komuś wszedł na konto i pewne rzeczy pousuwał było już kilka na różnych serwerach...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wprowadzic potwierdzenie kodem na telefon i moga sobie wprowadzac takie przyciski.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak dla mnie nie ma potrzeby takiego przycisku. Wystarczyłoby, żeby konta nieaktywne przez np. 2 miesiące były automatycznie usuwane z serwerów (oczywiście po uprzednim poinformowaniu na maila że konto będzie w niedługim czasie usunięte) i już byłoby luźniej.

Poza tym podejrzewam, że BB nigdy nie da graczom możliwości samodzielnego usunięcia konta. Niejeden potencjalny "dochodowy" pod wpływem chwilowych negatywnych emocji (których tutaj czasem nie brakuje) mógłby usunąć konto więc nie będą czymś takim ryzykować. Emocje opadną, koleś wróci do gry i może jeszcze kupi jakieś klejki

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    taki przycisk wymagalby sporo kodu bo do kazdego konta jest przypisana pokazna baza danych.
    Automatyczne usuwanie konta po nieobecnosci to czesto stosowana metoda ale jak np. ktos chce wrocic do gry po roku? patrzy a tu konta nie ma i musi od nowa do 50 (jak wprowadza 50+ to zechnial wrocic) po takim czyms sie tak zniecheca ze na pewno juz nie wroci.
    Ale sama myśl przycisku jest dobra jednak musiałoby być w miejscu gdzie się przypadkowo nie wciśnie czyli w jakiś opcjach gry których chwilowo nie ma...
    Ostatnio edytowane przez apapapapap ; 07.04.2013 o 15:32

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Niestety, jestem na nie.
    Tu rozwiążesz problemy techniczne - http://forum.thesettlersonline.pl/th...zwi%C4%85zania
    Wejdź, jeśli chcesz znać rozwiązania banalnych problemów.

Uprawnienia umieszczania postów