Na ten temat pewnie już trochę postów było, może ktoś już też wpadł na ten pomysł, ale że nie mam sił na przeszukiwanie forum to wpisze tu swój pomysł.
Problem: Brak opłacalności produkcji przedmiotów mistrzowskich.
Rozwiązanie: Proste i szybkie wydaje mi się. Wystarczy z tabeli dropów usunąć miecze damasceńskie, armaty, kusze itd. W dropach powinny być tylko i wyłącznie surowce podstawowe (ruda tytanu, saletra itd.), które dopiero gracze powinni przerabiać. Przy zmianie tabel dropów, można też lekko zwiększyć ilość wypadających surowców, aby zrekompensować zwiększony popyt na nie (można zróżnicować przygody na te z dropem surowców i expem).
Skutek: Więcej przygód zacznie być opłacalnych (zakładając, że te mało opłacalne teraz będą miały zwiększony drop). Przygody podzielą się na te robione dla dropu mistrzowskiego i dla expa. Surowce nabiorą wartości, zacznie być opłacalne ich przerabianie, a więc stawianie budynków mistrzowskich. Ogólnie poprawi to grywalność i gospodarkę gry.
Słowo ode mnie: Jak dla mnie w ogóle z przygód nie powinno być przedmiotów końcowych, psuje to gre i sens stawiania budynków. Po co coś produkować jak dostajemy gotowca? Za to możliwość zdobycia jakichś surowców tylko tą droga dodaje kolejny element do gry i ją zdecydowanie uatrakcyjnia. Jak myślicie?:>