Zobacz wyniki ankiety: Pomysł !

Głosujących
33. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • dobry

19 57.58%
  • zły

14 42.42%
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Projekt PVP

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat

Projekt PVP

Ostatnio na settlersach wieje straszną nudą
    zastanawiałem się jak mógł by wyglądać system PVP.
    Moja wizja wygląda następująco :

Podstawa :

Gigantyczny świat typu mapka 1000x1000(przykładowo)

Myślałem nad rozrzuceniem graczy po tym świecie losowo! ale to się mija z celem.
    Chcąc nastukać przykładowo "Poznańczyka ^^" musiał byś się przekopać przez mnóstwo
    terenu co zajęło by masę czasu i wysiłku.
    Więc wpadłem na pomysł typu "Przewoźnik" "Statek"
    do przykładu :

po uzyskaniu 50 lvl :

budowla "Stocznia" która pozwala wyprodukować "statek,łódkę"
    do którego pakujemy Gienka, Wojsko, Grubasów, geologów, ludzi i przenosimy się
    na wybrany obszar na mapie świata (im dalej tym dłuższa podróż) na której zakładamy osadę !
    nie wykluczam możliwości założenia kilku osad w różnych miejscach co wykluczyło by
    możliwość całkowitej porażki i zniknięcia z mapy świata !

Podbijanie Terenów :

Ok jesteśmy na wyspie tu myślałem o wykorzystaniu budowli "biały zamek, Mroczna Forteca"
    które pełniły by role naszego domu władyki od którego wszystko się zaczyna ! (masz 3
    fortece możesz założyć 3 osady! w trzech różnych zakątkach świata)
    Każdy jeden kawałek ziemi jest chroniony przez obozy bandytów wiec zanim się na nim
    osiedlisz musisz o niego walczyć!. Po zagarnięciu terenu budujesz Wartownie (Rozwiązanie
    z starych Settlersów) w której stacjonują twoje wojska i pilnują terenów (chcesz moje tereny?
    Walcz o nie!) Po pokonaniu Wojsk gracza przejmujesz Teren i wszystkie budowle
    które na nim się znajdują

Myślałem też o możliwosci zawierania Sojuszu
    bądź ściągania haraczy (płać 5k monet to dam ci spokój lub będę cie bronił:P)

PS:

Krytyka i pomysły mile widziane ^^
    Sorry Poznańczyk :P
    Najbardziej mnie boli fakt że żadne informacje na temat PVP nie są ujawniane !
    Nim Zagłosujesz Proponuję prześledzić cały wątek ! i zachęcam do udzielania się !
    Ostatnio edytowane przez rycha86 ; 27.02.2013 o 01:42

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ja tam popre pomysł, ciekawy i przypominający inną gre
    tylko jakieś limity też by trzeba było wprowadzić, żeby sie nie okazało że nagle jeden czy dwa sojusze mające po 20-30 osób na 50 lvlu które grają za klejnoty (nie żebym coś miał przeciwko, chcecie - płaćcie, Wasza sprawa ) i przez co mają po 2 weteranów, kilkunastu generałów i ogólnie przewage sporą w miesiąc dwa podbiją sobie większą część wyspy i nawet jakby ktoś chciał sobie tam posłać wojsko to też nic mu nie da bo to będzie po prostu "wyspa startowa" z tym że nie jednego gracza a większej ilości osób
    It's coming
    It's watching your every move
    You cannot hide...

Goldmano

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat
    Limity to kwestja umowna
    wiesz jak jest z populacją ! przeludnienia nie ma ! chce podbijać teren? potrzebuje ludzi do atakowania! a kto będzie warował ?wiec myśle ze nie bedzie to postępować w tak szybkim tempie !
    A co do sojuszów to bywają i konflikty w sojuszach

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Hehe mapka rodem z cywilizacji :P

Co do pomysłu to proponowałbym :
    - stocznia tak ,ale transport tylko wojska ( geolog i odkrywcy przecież sa na głównej wyspie)
    - twierdza, zamek to budynki ozdobne ,a nie funkcjonalne , jak już to dodać nowy budynek ,np. siedziba kolonii ,który dawałby co poziom 1 fragment terenu do zajęcia ( 1 kolonia, czyli max 5 fragmentów na 5p)
    - max 5 fragmentów co za tym idzie dość ostro napakowane obozy tubylców - raz podbijesz a masz spokój
    - zamiast podbijania kogoś terenów lepiej jest je plądrować ; do tego wartownie ,mury obronne, patrole
    - szybkie poruszanie sie ? Przecież mamy ziane lokacji 30 min dla normalnego i 15 dla weterana/ doświadczonego
    - sojusze w ramach gildii ,czyli możliwe wojny gildii ( nie można plądrować swojego sojusznika)
    - egoztyczne surowce na danych lokacjach możliwych do zajęcia ( np. na 1 lokacji tylko granit, a na innej tytan/ egzo las / saletra / złoto)

Wadą systemu mogą być lagi i optymalizacje oraz sytauacje typu 2 osoby plądrują 1 oraz jakies przerwy między plądrowaniem ( aby nie było farmingu dobrze znanego z ogame:P)
    Ostatnio edytowane przez Saxza ; 24.02.2013 o 21:53

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Saxza Zobacz posta
    Hehe mapka rodem z cywilizacji :P
    - stocznia tak ,ale transport tylko wojska ( geolog i odkrywcy przecież sa na głównej wyspie)
    - egoztyczne surowce na danych lokacjach możliwych do zajęcia ( np. na 1 lokacji tylko granit, a na innej tytan/ egzo las / saletra / złoto)
    Wiec jak bo jedno przeczy drugiemu
    bo wynieść mogę z tego tylko tyle ze proponujesz nowych geologów i grubych na nowych wyspach ?

co do plądrowania to w planach ma być jakiś "Spy" ale myślę ze jak będę chciał zagrać w Ogame to wiesz co wybiorę
    gra powinna zachowac klimat settlersów ! a walka miedzy sobą to podstawa !

nie jest złym pomysłem też dodać Grubego co na mapie by szukał przygód dla playerów i dla gildii typu PVP Po wygranej np. otrzymał byś 10k monet gildii do podziału

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez rycha86 Zobacz posta
    Wiec jak bo jedno przeczy drugiemu
    bo wynieść mogę z tego tylko tyle ze proponujesz nowych geologów i grubych na nowych wyspach ?

co do plądrowania to w planach ma być jakiś "Spy" ale myślę ze jak będę chciał zagrać w Ogame to wiesz co wybiorę
    gra powinna zachowac klimat settlersów ! a walka miedzy sobą to podstawa !

nie jest złym pomysłem też dodać Grubego co na mapie by szukał przygód dla playerów i dla gildii typu PVP Po wygranej np. otrzymał byś 10k monet gildii do podziału
    Tylko nowych geologów ( 8h poszukiwań mają te złoża ,których nie ma na standardowej wyspie), poza tym i tak bedziesz musiał mieć więcej geologów na swoją wyspę + kolonie jakbyś chciał transportować . Wg mnie lepiej zrobić osobnych na główną i na kolonie. Grubasy nie są potrzebne ,bo na mapie pvp nie ma nowych przygód, a że jest to temat o pvp ,a nie przygodach to zostawmy to w spokoju.

Aby nie było wyzysku z klejnotów to proponuję stworzyć budynek a`la tawerna ,ale tylko z geologami.

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie możemy wykluczyć grubasów !
    bo jak wysyłam grubego na 2dni i przynosi mi 15 saletry to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera
    chyba że z 50 poziomem zwiększają się możliwości grubego i wysyłam go na 4 dni lub tydzień
    i nosi więcej bądz nowe surowce
    im większy poziom tym większe zapotrzebowanie na surowce ! to chyba proste !

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Grubego po surowce - nieopłacalne ( chyba ,że event wielkanocny i pojajka idziesz to spoko)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    PvP tak, ale bez najeżdżania rodzimej wyspy. Właśnie dla tego gram tu, że nikt nie wjedzie mi jak w innej grze i nie skasuje wszystkiego.

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Senfeld Zobacz posta
    PvP tak, ale bez najeżdżania rodzimej wyspy. Właśnie dla tego gram tu, że nikt nie wjedzie mi jak w innej grze i nie skasuje wszystkiego.
    Nie będzie mozliwości najazdu wyspy.

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów