Zobacz wyniki ankiety: Które z dodatkowych opcji prezentowanych w sugestiach chciałbys zobaczyć w grze?

Głosujących
6. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Sugestie 1 i 2

1 16.67%
  • Sugestia 1

3 50.00%
  • Sugestia 2

0 0%
  • A na co mnie to -.-

2 33.33%
Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Suggestia usprawniająca kontrolę i rozeznanie w aktualnej sytuacji.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Suggestia usprawniająca kontrolę i rozeznanie w aktualnej sytuacji.

1. Po zalogowaniu raporty w oknie "Wiadomości" sytuacji które się wydarzyły w trakcie gdy byliśmy wylogowani, takie same które się pojawiają w tym samym oknie w trakcie gdy jesteśmy zalogowani.

Zaraz po zalogowaniu--"Pamiętam coś że wysyłałem geologów na poszukiwania złóż.....chyba złota i...czegoś jeszcze, chcę mieć zawsze odkrytą maksymalną ilość złóż każdego rodzaju."

Zaraz po zalogowaniu--"O mój boże te pole się wyczerpało i tamta studnia.....ciekawe ile jeszcze studni i pól się wyczerpało, ile ich muszę szukać aby wszystkie odbudować i żadnych nie przeoczyć??
    Szkoda że w wiadomościach nie są wyświetlane informacje o wydarzeniach z czasu gdy byłem wylogowany, takiego samego rodzaju jak pojawiające się gdy jestem zalogowany "

Edit:
    Sugestia numer 2 nie aktualna, sytuacja stała się jasna po rozmowie z "Pomocą", po otrzymaniu od nich linka do mapy surowców wszystko stało się jasne (rozmieszczenie i ilość złóż w każdych włościach), poprzednio byłem zmieszany z powodu włości s5, na mapie surowców są 3 lokacje złóż rudy żelaza a odkryć można tylko 2 na raz (spośród nich oczywiście), podobnie z kamieniem w tej strefie (z 4 złóż jakie tam występują można odkryć tylko 3 na raz). Dzięki rozmowie z "Pomocą" dowiedziałem się również że włości s5 to jedyne w których sprawa ze złożami tak wygląda, reszta tak jak na mapie surowców więc można w łatwy sposób kontrolwać ilość odkrytych złóż z jej pomocą:

Mapa surowców:

http://www.thesettlersonline.com.pl/?p=259
    Ostatnio edytowane przez Beriaros ; 25.02.2013 o 02:42 Powód: Korekta

Uprawnienia umieszczania postów