Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem proponowanych zmian.

Głosujących
24. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak ... jestem za wprowadzeniem takich zmian

15 62.50%
  • Nie ... nie jestem za wprowadzeniem takich zmian

9 37.50%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zadania Gildii

Osadnik Awatar Kurde_Mole
    Serwer
    Nowy Świat

Zadania Gildii

Witam.

W obecnej chwili w zadania gildii nie jest premiowana ta osoba co wykona zadanie, tylko ta osoba co nie wykona zadania. Dlaczego tak myślę ? Osoba która wykonuje zadanie gildyjne indywidualne często musi wydać z swoich zapasów jakieś surowce za co otrzymuje marne 17 monet gildii, dopiero ja określona ilość członków gildii wykona zadania indywidualne wszyscy w gildii otrzymują po 119 monet gildii. Wszyscy bez wyjątku, ci co zrobili zadania i ci co nie zrobili zadania również otrzymują. Ten system nie jest sprawiedliwy, w każdej gildii trafi się pijawka która notorycznie nie wykonując zadań indywidualny dostaje i tak monety za to że inny to zadanie zrobili.
    Proponuję zmienić ten nieuczciwy system.
    Mam taki pomysł odnośnie zadań gildii, a mianowicie.
    Każdy gracz który wykona zadanie gildyjne indywidualne powinien dostać nie marne 17 monet gildii a np. 150 monet gildii, a jeśli określona ilość osób w gildii wykona zadanie, to nie dostajemy już żadnych monet tylko odblokowuje się automatycznie możliwość wykonania nowych zadań.
    Uważam że taki system premiował by tych co robią zadania, a co Wy o tym myślicie ?

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Od kiedy osoba która nie wykonała zadania gildyjnego dostała monety?

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    Od kiedy osoba która nie wykonała zadania gildyjnego dostała monety?
    odkad zadania gildyjne wprowadzili.... niestety

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A ja proponuję, żeby monety dostawali tylko te osoby w gildii, które zrobią zadanie.
    A pijawki nic.
    Wtedy albo zacznie im zależeć, albo obejdą się smakiem.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    co do idei zadania gildyjne ma wykonać określona częśc gildii (ok 2/3 osób aktywnych). zadanie ma 4 wersje zależnie od poziomu gracza. a cały myk polega aby gildia znalazła te 2/3 członków do zrobienia zadań gildyjnych. w wielu gidliach często jest tak, że ci co mają wspierają tych co nie mają surowcami niezbędnymi do zrobienia zadania. dzięki czemu premię dostająwszyscy. prosty przykład. jeden gracz ma w zadaniu gildyjnym zrobić przygodę, a drugi zrobić i wydać długie łuki. ponieważ taniej jest zydać długie łuki to to zadanie jest robione, a kosztowna i niepołacalna przygoda jest olewana. - wszyscy sa zadowoleni i wszyscy dostają nagrodę za współpracę.
    Poza tym ilość monet za zadania gildyjne jest uzalezniona od poziomu gracza i od ilości ludzi w gildii.
    Jeśli masz gildię pełną egoistów, którzy sobie nie pomagają - lepiej zmień gildię!

A co do naciągaczy i cfaniaków - niestety mieszkamy w Polsce, gdzie uczciwa praca to frajerstwo, zaś kombinatorzy i cfaniacy są chwaleni za zaradność. Takie życie :/

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Jerry1981 Zobacz posta
    A co do naciągaczy i cfaniaków - niestety mieszkamy w Polsce, gdzie uczciwa praca to frajerstwo, zaś kombinatorzy i cfaniacy są chwaleni za zaradność. Takie życie :/
    Nie znaczy też ,że mamy się godzić na utrzymywanie takich ludzi w gildii ( nie mówiąc o realu).
    Czy jesteś pewny że w gildyjnym dają do wykonania przygodę? W dziennym owszem- nawet dzisiaj takie zadanie dostałem. Ale w gildyjnym powinna to być jednodniowa przygoda ( a takiej jak na razie nie zauważyłem).
    Współpraca jak najbardziej powinna być premiowana, ale czy "nieaktywny" (z różnych powodów) gracz ma być też premiowany?

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Scolopendra Zobacz posta
    Nie znaczy też ,że mamy się godzić na utrzymywanie takich ludzi w gildii ( nie mówiąc o realu).
    Czy jesteś pewny że w gildyjnym dają do wykonania przygodę? W dziennym owszem- nawet dzisiaj takie zadanie dostałem. Ale w gildyjnym powinna to być jednodniowa przygoda ( a takiej jak na razie nie zauważyłem).
    Współpraca jak najbardziej powinna być premiowana, ale czy "nieaktywny" (z różnych powodów) gracz ma być też premiowany?
    mam 46 lvl, i co drugie zadanie gildyjne mam Czarnych, albo Wikingów

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Jurek12345 Zobacz posta
    mam 46 lvl, i co drugie zadanie gildyjne mam Czarnych, albo Wikingów
    Nawet nie strasz ja na 45 lvl dostaję same banały, ale wiem że niektórzy w kółko robią np. Wyspę Piratów.

Pomysłu nie popieram, uważam że problem "pijawek" gildie powinny rozwiązywać wewnętrznie. Jak ktoś naciąga gildię, to robi to nie tylko w zadaniach gildyjnych, tylko ma to "we krwi" i takie osoby jest dość łatwo namierzyć.
    Ja sam dość często po prostu nie zdążam zrobić gildyjnego (często wchodzę do gry dopiero późnym wieczorem gdy gildyjne jest już dawno zrobione) i nie sądzę, żeby gildia chciała mnie za to w jakiś sposób karać.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 04.02.2013 o 12:10

Osadnik Awatar Sir_Czacha
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Problemem jest to, że w przypadku wykonania zadania dostajesz 15 MG, a w przypadku wykonania zadania przez całą gildię każdy w gildii dostaje 150 MG.
    A jakby te wartości odwrócić?

Pijawki dostaną po 15 MG, a Ci co robią zadania 150 MG.

Myślę też, że opcja, która pozwalałaby założycielowi gildii ustawić procent osób które mają ukończyć zadanie nie byłaby złym rozwiązaniem.
    Oczywiście im większy % tym lepszy drop po zakończeniu zadania.

Wyobrażam sobie to w ten sposób:
    Obecnie żeby Zadanie Gildyjne zostało zaliczone potrzebnych jest (chyba) 70% jej członków, którzy wykonają zadanie cząstkowe.
    Jakby móc zmienić tę wartość do na przykład 90% i móc zgarnąć dodatkowe 10%-15%-20%-25% 15 MG, albo zmniejszyć tę wartość o te same wartości z podobną stratą.
    Mogłoby to niwelować niezadowolenie graczy w gildii z zbyt szybkiej/za długiej realizacji zadań gildyjnych.
    Żadnego dobrego pomysłu na sygnaturę

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Nawet nie strasz ja na 45 lvl dostaję same banały, ale wiem że niektórzy w kółko robią np. Wyspę Piratów.
    Też tak miałem na 45. Po przejściu na 46 od razu z grubej rury

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów