Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zadanie gildyjne - uwagi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Zadanie gildyjne - uwagi

Witam

Uważam że zadania gildyjne powinno mieć ograniczony czas np max 3-5 dni lub admini gildi mogli mieć mozliwość szybszego zakończenia takiego zadania
    za mniejszą ilość monet gildyjnych.

Ponadto monety gildyjne powinny być dawane tylko osobom które takie zadanie zrobili ( wprzypadku zakończenia czasowego lub przez adminów)

Brakuje też panelu nadzorczego dla adminów kto zrobił/nie zrobił takiego zadania przez to nie widać komu należy pomóc aby takie zadanie mógł zrobić

Proszę o wzięcie tej opini pod uwagę szczególnie o panel kontrolny bo dziś zadania ślimaczą się w nieskończoność

ps. przydałoby się też lekkie urozmaicenie tych zadań bo wyspa piratów 3 razy pod rząd trochę może się nudzić

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale o to chodzi w zadaniach gildyjnych żeby gildia sama sie zmobilizowała. Zadania gildyjnego nie muszą wykonywać wszyscy członkowie a jedynie określona liczba, to pozwala opuścić wykonanie prze pewną część osób np zadanie przerasta ich możliwości. Jeśli jakaś gildia i tak ma problemy z wykonaniem zadania to może lepiej zeby ich nie robiła? Zawsze też można wypytać kto zrobił a osoby które nie robią wyrzucić. Ja nie widzę problemu, jestem w 3 gildii i w każdej było tak samo, zadnie max na 3 dni i jakoś idzie i nie mówię o małej gildii na 10 osób ale o takich ponad 50 osób

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    jestem za tym żeby było wiadomo w jakiś sposób kto wykonał zadanie. Zawsze to jakaś motywacja jak wszyscy widzą dla nie wykonujących może być np. 10% mniej monet też tak w ramach motywacji

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    ten panel to dobry pomysł ale z czasem dojdzie do tego że trzeba będzie uruchamiać osobne okno z panelami bo gra już i tak ma sporo okienek...

dla mnie to nie jest obowiązkowe bo można pisać notatki w oknie gildii [tarcza na pasku] i też wtedy szybko można się zorientować kto zrobił a kto nie - pozatym jest licznik w oknie zadń więc chyba powinno wystarczyć...

jak dla mnie jest ok

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    (
    Cytat Zamieszczone przez fenixpiotr Zobacz posta

dla mnie to nie jest obowiązkowe bo można pisać notatki w oknie gildii [tarcza na pasku] i też wtedy szybko można się zorientować kto zrobił a kto nie - pozatym jest licznik w oknie zadń więc chyba powinno wystarczyć...

jak dla mnie jest ok
    Właśnie o to chodzi, że licznik w oknie zadań nie wystarcza-notatki też jedni piszą, a inni nie..a na niewykonanie zadania mogą wpływać różne przyczyny czasem zależne,a czasem nie od gracza. Dlatego Ricardb dodaj ankietę do tematu "wynagrodzenie za czasowe wykonanie" Temat informacji kto zrobił zadanie a kto nie był już tu poruszany.(/threads/26308-Zadania gildiowe-lista-członków)
    Ostatnio edytowane przez Scolopendra ; 20.01.2013 o 22:14 Powód: uzupełnienie

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    Witam.
    Po pierwsze wątki poruszane w 1 poście już istnieją na tym forum - więc jest to dublowanie pomysłów
    Po drugie brak ankiety
    Po trzecie Zamykam (z powodów w/w)

Uprawnienia umieszczania postów