Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się któraś z tych opcji?

Głosujących
23. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak, znacznik wokół generała po kliknięciu na garnizon

22 95.65%
  • tak, wyświetlanie informacji po kliknięciu generała

8 34.78%
  • żadna z nich

0 0%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Znacznik pozycji generała

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Znacznik pozycji generała

Tak sobie robię przygodę po raz n-ty i myślę sobie, że przydałyby się dwie proste funkcjonalności:
    1. Kiedy wypuszczam generała i człapie on sobie wśród drzew i krzewów, to kliknięcie na garnizon mogłoby powodować wyświetlenie jakiegoś znacznika (np. kółka), wokół tego człapiącego generała, żeby nie trzeba go było szukać po całej mapie.
    2. Kiedy klikam tego człapiącego generała, to mogłoby się pojawić okienko z informacją o wojsku, które z nim się ciągnie (z możliwością nakazania odwrotu).

PS Tak, tak, wiem, że można zaznaczyć wszystkie 3 pozycje. Za szybko mi się kliknęło
    Ostatnio edytowane przez Larxand ; 19.01.2013 o 13:20

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    jakiś sposób żeby znaleźć tego człapaja pośród gęstwiny drzew na niektórych przygodach by się przydał, ale pozostałe funkcje mam w garnizonie, więc niekoniecznie bym je tu powtarzał co najwyżej umożliwiłbym przemieszczanie okna garnizonu, żeby nie było tak generalnie na środku

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Druga opcja byłaby przydatna w sytuacji, kiedy wypuszcza się kilku generałów jednocześnie (niekoniecznie na bloki) i chce się upewnić, czy wszyscy mają to, co potrzeba. Znacznie łatwiej byłoby kliknąć wtedy idącego konika, niż szukać w gwieździe konkretnego generała. Pół biedy, kiedy wysyła się dwóch generałów, ale w dzieciach sawanny albo innych przygodach z poczwórnymi blokami, taka opcja byłaby chyba znacznie wygodniejsza.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jestem za")

Uprawnienia umieszczania postów