Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Serwer zajęty (zajechany)

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Serwer zajęty (zajechany)

W chwili obecnej serwer jest przeciążony - prosimy spróbować później
    Ile to jeszcze potrwa i dlaczego nikt z tym nic nie robi , wgrali niby nowe oprogramowanie, dodali lepsze serwery i jest gorzej niż było.

Nie dość, że na 50 lvl nie ma już co robić, to jeszcze takie niespodzianki, granie w TSO nie ma już sensu, nawet poniżej 50 poziomu.
    Czas chyba odpocząć od tej gry?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    a cos ty myslal, ta gra jest tak za***ista ze nie dlugo wymienic bedziesz musial procesor na 4 rdzeniowy, a ram to minimum 6gb, mi juz procek pokazuje tylko przy settlersach ponad 50%, tego nie mam nawet jak gram w wiedzmina i inne gry nowe. a jak pvp wejdze, uuuuuuu stary, wymiana kompa jak nic

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    swoja droga zastanawiajaca jest to pamieciozernosc nie widze tutaj jakos specjalnie wypasionej grafiki a mimo to komp potrzebny jakbym w diablo3 gral

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Faktycznie sam zwróciłem uwage na to że w gry gram elegancko a wyspa mi sie tnie

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wszystko przez nowe oprogramowanie, które jakimś cudem miało usunąć spowolnienie gry. Teraz dzięki niemu mamy nie tylko spowolnienie gry, ale i naszego kompa. Dzieją się różne dziwne rzeczy np: Wtyczka Adobe Flash ulega awarii. Boję się, że niedługo granitem będzie nam sypać na biurko - CUDA, CUDAWIANKI jak za rządów Tuska. Kto uwierzył, że będzie lepiej, ten trąba.
    Ostatnio edytowane przez Lambo ; 18.11.2012 o 23:56

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Panowie nie wiem czemu u was tak sie dzieje, moze to tez wina serwera na ktorym gracie, ale ja mam starego 6-cio letniego lapka: win xp home, celeron 1,6 i 512 ramu i gra chodzi normalnie, oczywiscie dysk mieli jak przechodze miedzy zakladkami w firefoxie ale nic poza tym
    Wiem, ze gra jest zrabana strasznie ale w tym przypadku moze wina lezy tez po waszej stronie...
    Tak jak napisalem, u mnie smiga na starym sprzecie a FF to jest jeszcze stara przedpotopowa wersja 3.6.18
    Pozdrawiam i życze duuuzo zdrowia i cierpliwosci dla jakze wspanialych geniuszów w BB :P

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    nie tylko na TSO przeglądarka zjada prawie cały procesor czy pamięć, w innych grach też występuje ten problem. Jest to ogólnie problem updatowania flasha i javy. Programiści chyba nie zdają sobie sprawy że normalny użytkownik nie wymienia sprzętu co parę miesięcy, że nie wspomnę że w ogóle dane się nie czyszczą gromadząc się w ramie co wpływa na płynność gry. Jedynie co w TSO jest to to że głównie on wywołuje wywalenie wtyczki flasha, jakoś na innych grach też są małe zawiachy ale nie wywala tak często wtyczki.

A tak w ogóle to wątek o czym innym jest i faktycznie w południe ciężko "wejść" do gry co chyba jest normalne, taka pora dnia gdzie jest dużo online osób

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    U mnie po ostatniej aktualizacji gra potrafi się zawiesić. Nie wiem czym to jest spowodowane, mam nowego kompa i dotychczas nic się nie działo, teraz czasem się zawiesi i pomaga tylko odświeżenie strony...

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Krang z tego co widze to grasz dosc krotko,wiec nie bardzo masz pojecie co sie dzieje zabuduj cala wyspe,podnies budynki na 4-5lvl i wtedy sie odezwij_ide o zaklad,ze ten przedpotopowy lapek bedzie sie nadawal bardziej jako grzejnik niz do gry wina jaka by nie byla nie lezy po stronie graczy,gdyz nie mozliwowcia jest by tyle osob na roznych serwerach mialo podobne problemy(roznice w kompach,systemach,przegladarkach,pamieciach operacyjnych,ustawieniach itd)_podkreslam,ze za nim sie wypowiem w jakims temacie wpierw sam sprawdzam(mysle,ze wiekszosc rowniez) w czym moze tkwic problem:np sprawdzam na innych grach przegladarkowych jak to wyglada i jesli jest ok to:czyszcze cache(choc sam nie wiem po co?),czyszcze kompa,zmieniam system(windows albo MacOs),zmieniam przegladarki(mam cztery) zmieniam w koncu kompa; w kazdej konfiguracji sprawdzam internet i jesli postanawiam napisac o problemie na forum tzn,ze dochodze do jednego slusznego wniosku_problem jest tylko i wylacznie z ta gra!!!

Uprawnienia umieszczania postów