Witam, jak pewnie wielu z Was zauważyło w nowym systemie handlu pewne "nieścisłości" odnośnie niewidzialnych przedmiotów zakupionych na globalnym handlu, postanowiłem to sprawdzić zakupując młyn wodny, za pierwszym razem oczywiście mi się udało więc spróbowałem ponownie, tym razem szczęście mi nie dopisało, straciłem 3300 monet a przedmiotu nie otrzymałem. Oczywiście napisałem w piątek z samego rana do suportu z moim problemem po kilkugodzinnym czekaniu na odp. oczywiście mnie olali, mimo że moim znajomym na inne tematy odpisywali napisałem PS iż poczułem się oszukany, oczywiście te monety piechotą nie chodzą, nie wiem może poczuli weekend i uznali to za nieistotne że kilku graczy będzie musiało czekać cały weekend na ich reakcje, ale mniejsza z tym. Postanowiłem poszperać w grze (na handlu) dalej, szukając kolejnych błędów i natknąłem się na rozwiązanie oczywiście jeszcze tego nie wiem czy jest one obustronne, całkiem możliwe ze jedna strona będzie cierpieć, a więc do rzeczy. Dlaczego oferty typu "Gracz xxx daje 3000 monet, koszt młyn wodny" nie świecą mi się na czerwono? I tu mnie olśniło ten o to przedmiot ciągle jest w Menu Gwiazdy tyle że niewidoczny, Nie możemy go wystawić na handel czy wstawić na wyspę ale możemy go sprzedać odzyskując stracone pieniądze czy inną walutę która Nam się spodoba. Tak właśnie zrobiłem jak i mój znajomy który miał "Widmo Silos" Oboje odzyskaliśmy monety, jeżeli kupujący otrzymał niewidzialny przedmiot z góry przepraszam, ale korzystając z mojego rozwiązania może go posłać dalej.
PS
Napisałem nowy wątek bo wielu graczom może okazać się pomocny, a "szybka odpowiedź" w starszym temacie jaki zauważyłem odnośnie "widm" może zostać zignorowana.
Pozdrawiam, Twice