czesc
mam kilka pomyslow do wprowadzenia dla graczy z poziomem 50+ i nie tylko ....
zapewne kilka pomyslow sie pokryje z wczesniej zaproponowanymi za co autorow przepraszam (jednoczesnie dziekuje i popieram owe)
jako ze gra na poziomie 50 poziomu traci na dynamice proponuje co nastepuje:
1. wprowadzenie poziomow do 60go jak najszybciej
2. wprowadzenie poziomu 6 i 7 dla koszar i magazynu zasobow (czas upa o poziom max 1 tydz) , obecna producja w owych nie jest wystarczajaca i sklania graczy do multikontowsci <:P>
wiele razy spotkalem sie z kilkoma kontami jednego gracza a sam nie jestem w stanie uciagnac na jednym magazynie surowcow
3. wprowadzenie tzw buffa na magazyn zasobow , to jest praktycznie jedyny budynek bez takiej opcji , zniweluje to straty osob z jednym kontem (patrz pkt2)
4. wprowadzenie zapowiadanych badan , mam nadzieje ze te badania beda kosztowac pkty doswiadczenia , opozni to troche wbijanie maxymalnego poziomu , i urozmaici gre
5. wykorzystanie surowcow jak saletra, proch , tytan do produkcji tzw buffow dla przyspieszenia produkcji , obecnie te surowce sa bez wartosci ...
6. wprowaadzenia minimum 5 nowych przygod i review poprzednich .... szczegolnie 'dzieci sawanny' itp ... obecnie sa bezwartosciowe
7. wprowadzenie nowego generala (nadchodzacy event - grudniowy), tj general transportowy : nie moze wykonywac atakow ale moze przeniesc np 750 jednostek na raz ... bieganie generalow na trudniejsze przygody z dostawa wojsk jest strasznie meczace ... general-mikolaj z worem woja :P
8. wprowadzenie pulapek w drodze na przygode by wojska typu Puszkarz , Kusznik rowniez ponosily straty ... wg wieczne jednostki ...sam stracilem moze w sumie 200 tych jednostek przez cala gre ... wiec kusze i armaty zalegaja
9. wprowadzenie nowych budynkow w stylu platnerz (zwiekszy wytrzymalosc i atak jednostek) , bedzie mozna doszkalac jednostki tam , 1-2 dodatkowe poziomy jednostek ... wcale nie musza byc nowe jak to proponuja programisci choc ze 2wie nowe jednostki bylyby mile i swierzosc wprowadzilyby
10. wprowadzenie 3+ przygod wymuszajacych ataki 3 graczy , obecnie mozna samemu 'opykac' przygode i sprzedac loota , te przygody wymagalyby wspolpracy i gry 3-4 graczy i ponoszenia start przez nich ... polepszy to chec gry w grupie wg mnie
11. wprowadzenie portu i mozliwosc odkrycia okolicznych wysepek z dodatkowym miejscem do zabudowy ... hardkorowy pomysl ale zawsze :P
tj a) budujemy port b) przygody szukamy c) przygoda z mozliwoscia zdobycia ladu jak obecnie mozna np fortece dostac d) podbicie ladu e)zabudowa
...itd itp
pozdrawiam i zapraszam do dyskusji ...
ankiety nie wprowadzam bo za wiele pomyslow by to srobic sensownie
![]()
okogi