Zobacz wyniki ankiety: Jestem:

Głosujących
15. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

11 73.33%
  • Przeciwny

4 26.67%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Progonoza dotycząca zapełnienia magazynu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Progonoza dotycząca zapełnienia magazynu

Witam,

Mam taką propozycję, co Wy na to, żeby dołożyć taką informację w podsumowaniu gospodarki, że będzie pokazywało informację po przeliczeniu w jakim tempie zapełni nam się magazyn.

Proszę o oddanie głosu.
    Ostatnio edytowane przez allan_tczew ; 04.10.2012 o 12:26

Osadnik Awatar Maghemit
    Serwer
    Kolonia
    ok, ale takie coś mogłoby się włączać obok grafiki surowca w postaci białego wykrzyknika (jeśli została określona ilość czasu) lub czerwonego wykrzyknika (jeśli czasu zostało mniej), a po najechaniu na wykrzyknik pokazywałoby się okienko z informacją o czasie
    taki pomysł dlatego, że miliony cyferek w kolumnie mogłyby wprowadzić trochę zamieszania

mnie osobiście udaje się zaoszczędzić mało surowców, więc nie wiem, czy graczom, którzy mają pełne magazyny to odpowiada

Początkujący Odkrywca Awatar Kylar_Slyterin
    Serwer
    Słoneczny Gród
    nie taki zły pomysł. Też nieraz jestem ciekaw kiedy zapełni się magazyn. Tylko aby to info również obejmowało zbufowany budynek :P

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Jestem za z mała modyfikacją.

To czemu nie zrobić historii towaru w magazynie (ostatnie 12,24,48 gradacja zapisu stanu co 30 min).
    To pozwoli stwierdzić, o który towar należy szczególnie zadbać.
    Jaki szybko maleje i trzeba np. dokupić lub wybudować.
    Zaznaczenie tendencji spadku do 0 lub przekroczenia max wartości to już pikuś.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomysł też dobry. Głównie chodzi tu o to, żeby produkcja nie została zatrzymana, żeby wykorzystać "całą moc przerobową".

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Przedstawienie czasu zarówno przepełnienia, jak i opróżnienie magazynu to świetny pomysł. Często porównuje zużycie surowca z jego ilością w magazynie więc taka i taka opcja bardzo by mi się przydała.

Uprawnienia umieszczania postów