Będzie mi bardzo trudno przedstawić problem bo screeny nic tu nie dadzą. Mam jednak nadzieję że opiszę to w dość jasny i zrozumiały sposób.
Jest wyspa "X" i gospodarz "X" oraz np gość "Y" z wizytą na wyspie "X". Gość przybył na wyspę pod koniec działania premii na budynku produkcyjnym. Gdy premia przestaje działać co jest widoczne dla obu graczy, postanawiają nałożyć kolejną. W tym wypadku gospodarz "X" był szybszy. Nałożona premia gospodarza nie jest widoczna dla gościa "Y" i on również może nałożyć premię na ten sam budynek. Już ten fakt jest nie za bardzo okej. Więc gościu "Y" z woli dobrego serducha nakłada premię i traci koszyczek cioci. Premia jest nałożona na budynek lecz czas trwania jej jest zgodny z rodzajem premii nałożonej przez gospodarza "X". Wydaje mi się że budynki powinny blokować możliwości nakładania podwójnej premii lub trzeba by stworzyć możliwość sumowania się premii. Opisany przykład sprawdziłem kilka razy więc nie ma mowy o przypadku. Chyba w miarę jasno przedstawiłem problem, który w przyszłości mógłby wywoływać niezadowolenie graczy.
Pozdrawiam