Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Błąd w dodawaniu premii na budynki

Osadnik Awatar Texturos
    Serwer
    Czarci Gaj

Błąd w dodawaniu premii na budynki

Będzie mi bardzo trudno przedstawić problem bo screeny nic tu nie dadzą. Mam jednak nadzieję że opiszę to w dość jasny i zrozumiały sposób .
    Jest wyspa "X" i gospodarz "X" oraz np gość "Y" z wizytą na wyspie "X". Gość przybył na wyspę pod koniec działania premii na budynku produkcyjnym. Gdy premia przestaje działać co jest widoczne dla obu graczy, postanawiają nałożyć kolejną. W tym wypadku gospodarz "X" był szybszy. Nałożona premia gospodarza nie jest widoczna dla gościa "Y" i on również może nałożyć premię na ten sam budynek. Już ten fakt jest nie za bardzo okej . Więc gościu "Y" z woli dobrego serducha nakłada premię i traci koszyczek cioci. Premia jest nałożona na budynek lecz czas trwania jej jest zgodny z rodzajem premii nałożonej przez gospodarza "X". Wydaje mi się że budynki powinny blokować możliwości nakładania podwójnej premii lub trzeba by stworzyć możliwość sumowania się premii. Opisany przykład sprawdziłem kilka razy więc nie ma mowy o przypadku. Chyba w miarę jasno przedstawiłem problem, który w przyszłości mógłby wywoływać niezadowolenie graczy.

Pozdrawiam

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Premia gospodarza X jest widoczna dla gościa Y i nie pozwala rzucić premii na budynek przez gościa X. Jednakże z lagami jakie panują tutaj w godzinach szczytu (paradoksalnie mimo otwarcia nowych serwerów dla odciążenia stały się jeszcze większe) mogą zdarzać się takie sytuacje, w których gospodarz Y rzuci sobie premię, a ta dopiero po kilkudziesięciu sekundach się pojawi, umożliwiając gościowi Y rzucenie premii na ten sam budynek. Generalnie liczy się czas rzucenia pierwszej premii (w tym przypadku gospodarza Y), a gość X nierzadko traci swój kosz bezpowrotnie (w niektórych sytuacjach kosze jednak wracają po powrocie gościa X na swoją wyspę).
    Zgłaszanie tego problemu tutaj jak i do supportu jest bezcelowe gdyż znają oni ten problem już kawał czasu i nic w kierunku jego naprawienia nie robią prócz wklejania standardowego komunikatu "wiadomość została wysłana do techników". Czasami odnoszę wrażenie, że owi technicy nie istnieją. Zresztą nie pierwszy i nie ostatni błąd, który odkryjesz w tej grze (a które rzekomo są naprawiane) i który umili Ci rozgrywkę

Uprawnienia umieszczania postów