Zróbcie coś z tymi okienkami które czasem jak się rozwiną to nic nie idzie już zrobić - i tu i na testowym
Czy taki wielki problem dać zwijanie okienek na dole wielkim "znaczkiem "X"?
Zróbcie coś z tymi okienkami które czasem jak się rozwiną to nic nie idzie już zrobić - i tu i na testowym
Czy taki wielki problem dać zwijanie okienek na dole wielkim "znaczkiem "X"?
Nie kombinowałeś dostatecznie, czasami wystarczy kliknąć "\/" pod gwiazdą i już masz możliwość zmniejszenia okna czatu. Jak wyskoczy za daleko to jest jeszcze opcja włączania trybu pełnoekranowego w przeglądarkach (najczęściej klawiszem F11, można też ręcznie (tu pomoże google)) i po problemie. Wyżej niż granica trybu pełnoekranowego czat się nie rozwinie![]()
Sugestia związana z przeniesieniem guzika minimalizującego czat (z górnej belki na "dolny pasek" interfejsu czatu) została już przekazana dalej. Niestety nie wiem czy i ewentualnie kiedy taka modyfikacja zostanie wdrożona. Jeśli dowiem się czegoś więcej na ten temat, dam znać.![]()
Hmm samo przeniesienie belki minimalizującej zmieni tylko tyle, że będzie można nadmiernie rozwinięty czat sprowadzić do dołu jednak nie będzie można dostosować jego wymiarów. Gra z tego co się już zorientowałem jest przystosowana bardziej do trybu pełnoekranowego niż do trybu przeglądarkowego i dlatego to okienko czatu tak wysoko ucieka, jednak zawsze górną granicą jest granica trybu pełnoekranowego![]()
Można dodać do FAQ pytanie w stylu "co zrobić gdy czatu się rozwinie nadmiernie", a w odpowiedzi "zasugerować użycie opcji trybu pełnoekranowego w przeglądarce" (z tego co się orientuję to chyba każda już ma taką opcję) i dzięki temu mieć możliwość dostosowania okienka czatu do własnych wymagań.
W przypadku przeglądarki Chrome tryb pełnoekranowy (F11) niedziała jak grę masz już wczytaną; na czacie ktoś radził by wcisnąć go gdy tylko kliknie się 'graj' (zadziała jeszcze, gdy masz ekran z paskiem 'loading' - jak obrazek Settlers'ów się pokaże to już nie).
Hmm.. A co zrobić jak grasz już w tym trybie i jednak ucieknie ci czat w górę? Tak jak tu:
Wychodzi na to, że jedyne co pozostaje to odświeżenie strony, a to czasami bardzo niewygodne rozwiązanie. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?
Jak idą prace nad rozwiązaniem tego problemu? Może okienko czatu powinno się blokować automatycznie do górnego paska stanu w grze - czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego??
Gram w Settlersów zarówno na Windows z Firefox jak i na Linuxie z Firefox - pod Windows wszystko gra natomiast modyfikowanie wysokości okna czatu pod linuxem działa źle - złapana belka od razu wyrywa o około 1/3 ekranu do góry poza górną krawędź okna
VorCatha nie wiem, ale w moim przypadku nie jestem w stanie wywalić tak wysoko okienka czatu. Zatrzymuje mi się za każdym razem przy górnej części monitora (w trybie pełnoekranowy) i nie potrafię tego zrobić, aby to wyglądało tak jak u Ciebie na screenach. Używam starej Mozilli wersja 5.1 i może w tym tkwi cały sekret![]()