Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Rozciągające się okienka czatów :(

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród

Rozciągające się okienka czatów :(

Zróbcie coś z tymi okienkami które czasem jak się rozwiną to nic nie idzie już zrobić - i tu i na testowym

Czy taki wielki problem dać zwijanie okienek na dole wielkim "znaczkiem "X"?

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie kombinowałeś dostatecznie, czasami wystarczy kliknąć "\/" pod gwiazdą i już masz możliwość zmniejszenia okna czatu. Jak wyskoczy za daleko to jest jeszcze opcja włączania trybu pełnoekranowego w przeglądarkach (najczęściej klawiszem F11, można też ręcznie (tu pomoże google)) i po problemie. Wyżej niż granica trybu pełnoekranowego czat się nie rozwinie

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Sugestia związana z przeniesieniem guzika minimalizującego czat (z górnej belki na "dolny pasek" interfejsu czatu) została już przekazana dalej. Niestety nie wiem czy i ewentualnie kiedy taka modyfikacja zostanie wdrożona. Jeśli dowiem się czegoś więcej na ten temat, dam znać.

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Hmm samo przeniesienie belki minimalizującej zmieni tylko tyle, że będzie można nadmiernie rozwinięty czat sprowadzić do dołu jednak nie będzie można dostosować jego wymiarów. Gra z tego co się już zorientowałem jest przystosowana bardziej do trybu pełnoekranowego niż do trybu przeglądarkowego i dlatego to okienko czatu tak wysoko ucieka, jednak zawsze górną granicą jest granica trybu pełnoekranowego

Można dodać do FAQ pytanie w stylu "co zrobić gdy czatu się rozwinie nadmiernie", a w odpowiedzi "zasugerować użycie opcji trybu pełnoekranowego w przeglądarce" (z tego co się orientuję to chyba każda już ma taką opcję) i dzięki temu mieć możliwość dostosowania okienka czatu do własnych wymagań.

vorCatha
    Cytat Zamieszczone przez Unkown Zobacz posta
    Hmm samo przeniesienie belki minimalizującej zmieni tylko tyle, że będzie można nadmiernie rozwinięty czat sprowadzić do dołu jednak nie będzie można dostosować jego wymiarów. Gra z tego co się już zorientowałem jest przystosowana bardziej do trybu pełnoekranowego niż do trybu przeglądarkowego i dlatego to okienko czatu tak wysoko ucieka, jednak zawsze górną granicą jest granica trybu pełnoekranowego
    Można dodać do FAQ pytanie w stylu "co zrobić gdy czatu się rozwinie nadmiernie", a w odpowiedzi "zasugerować użycie opcji trybu pełnoekranowego w przeglądarce" (z tego co się orientuję to chyba każda już ma taką opcję) i dzięki temu mieć możliwość dostosowania okienka czatu do własnych wymagań.
    W przypadku przeglądarki Chrome tryb pełnoekranowy (F11) niedziała jak grę masz już wczytaną; na czacie ktoś radził by wcisnąć go gdy tylko kliknie się 'graj' (zadziała jeszcze, gdy masz ekran z paskiem 'loading' - jak obrazek Settlers'ów się pokaże to już nie).
    Cytat Zamieszczone przez Unkown Zobacz posta
    Nie kombinowałeś dostatecznie, czasami wystarczy kliknąć "\/" pod gwiazdą i już masz możliwość zmniejszenia okna czatu. Jak wyskoczy za daleko to jest jeszcze opcja włączania trybu pełnoekranowego w przeglądarkach (najczęściej klawiszem F11, można też ręcznie (tu pomoże google)) i po problemie. Wyżej niż granica trybu pełnoekranowego czat się nie rozwinie
    Hmm.. A co zrobić jak grasz już w tym trybie i jednak ucieknie ci czat w górę? Tak jak tu:

Wychodzi na to, że jedyne co pozostaje to odświeżenie strony, a to czasami bardzo niewygodne rozwiązanie. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    Sugestia związana z przeniesieniem guzika minimalizującego czat (z górnej belki na "dolny pasek" interfejsu czatu) została już przekazana dalej. Niestety nie wiem czy i ewentualnie kiedy taka modyfikacja zostanie wdrożona. Jeśli dowiem się czegoś więcej na ten temat, dam znać.
    Jak idą prace nad rozwiązaniem tego problemu? Może okienko czatu powinno się blokować automatycznie do górnego paska stanu w grze - czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Gram w Settlersów zarówno na Windows z Firefox jak i na Linuxie z Firefox - pod Windows wszystko gra natomiast modyfikowanie wysokości okna czatu pod linuxem działa źle - złapana belka od razu wyrywa o około 1/3 ekranu do góry poza górną krawędź okna

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    VorCatha nie wiem, ale w moim przypadku nie jestem w stanie wywalić tak wysoko okienka czatu. Zatrzymuje mi się za każdym razem przy górnej części monitora (w trybie pełnoekranowy) i nie potrafię tego zrobić, aby to wyglądało tak jak u Ciebie na screenach. Używam starej Mozilli wersja 5.1 i może w tym tkwi cały sekret

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Bruno_von_Troba Zobacz posta
    Gram w Settlersów zarówno na Windows z Firefox jak i na Linuxie z Firefox - pod Windows wszystko gra natomiast modyfikowanie wysokości okna czatu pod linuxem działa źle - złapana belka od razu wyrywa o około 1/3 ekranu do góry poza górną krawędź okna
    UPDATE:
    Pod linuxem działa poprawnie, jeśli mam podłączony do laptopa monitor o wyższej rozdzielczości (w moim przypadku 1600x1200). Bez tego monitora na normalnym ekraniku mam rozdzielczość 1366x768 i wtedy rzeczony zonk z oknem czatu się dzieje

Uprawnienia umieszczania postów