Zobacz wyniki ankiety: czy uważasz że przydałaby sie mozliwość plantowania terenu oraz kontroli nasadzeń?

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • jestem za takim rozwiazaniem

21 60.00%
  • jestem tylko za planowaniem terenu

2 5.71%
  • jestem tylko za kontrolą nasadzeń

0 0%
  • jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu

10 28.57%
  • nie mam zdania

2 5.71%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: plantowanie terenu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

plantowanie terenu

Witam, ponawiam wątek, gdyż został usunięty z powodu braku ankiety.
    W settlers przeszkadza mi to że nie ma możliwości plantowania terenu. W momencie gdy rozbudowuje miasto, chciałbym zachować jego spójność.
    Dla tego proponuję aby wprowadzić u drwala opcje zaznaczanie terenu, który ma być wyczyszczony pod dalszą rozbudowę miasta, jednocześnie można u leśników wprowadzić opcje zalesiania "czystego" obszaru.
    Zmiany miałyby na celu możliwość większej kontroli nad zarządzanym terenem.

Poznańczyk
    Dla mnie zbędna opcja, teraz trzeba pomyśleć nad rozmieszczeniem, a z tą opcją wyczyszczę dany teren, robiąc z niego dzielnicę przemysłową.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Drwale tną istniejące drzewa, a leśnicy sadzą nowe w miejsca starych.. Do rozbudowy jest sporo miejsca -
    Zresztą ten Twój pomysł znacznie by obciążył serwery, gdyż każdy by sobie ustalał teren pracy drwala/leśnika w innym miejscu i to musiałoby się przełożyć na sprzęt.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez wredzioch Zobacz posta
    W settlers przeszkadza mi to że nie ma możliwości plantowania terenu. W momencie gdy rozbudowuje miasto, chciałbym zachować jego spójność.
    W sierpniu będzie przenoszenie budynków więc sobie zrobisz porządek, a ponad 600 miejsc na mapie to chyba dość sporo.
    Policzmy patenty: podstawowe 75, za podbite strefy 70, za 32lvl 10, u kupca 180 to nam daje razem 335pozwoleń a więc połowa wyspy to budynki, druga połowa to pola i studnie, jak dla mnie dość dużo tego miejsca i nie widzę potrzeby zmieniania miejsca gdzie są drzewka.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Nie twierdzę ze miejsca jest mało, jednak lubię mieć porządek i wszystkie budynki jednego typu obok siebie, teraz po zagarnięciu nowego terenu staram się "porządkować" budynki ale wiąże się to z wyburzaniem i stawianiem w nowym miejscu.
    Jeśli wprowadzenie pomysłu miałoby obciążyć znacznie serwery i wiązałoby się ze sporymi zmianami, to rzeczywiście nie ma sensu wprowadzać tego typu rozwiązań. Jednak jako architekt urbanista nie zrezygnuję z pomysłu bo na świecie tak się robiło zawsze i robi nadal.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Rozumiem że wyburzasz budynki bo sam tak na początku robiłem, ale będzie przenoszenie budynków więc sobie poprzesówasz budynki i koszt się zmniejszy i ni ebędzie potrzeby wprowadzania takiego rozwiązania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Tez lubię mieć porządek w nie podoba mi się ze na pniach ściętych drzew nie mogę nic wybudować. Natomiast nie wiedziałem o ilości miejsc na całej mapie i ilości patentów, dlatego skoro miałoby to obciążać za mocno serwery to lepiej zrezygnować z pomysłu. Niemniej gdyby pomysł wypali, gra przypominałaby bardziej oryginalne wersje settlersów. I jeszcze jedno, pomysł przenoszenia budynków jest dla mnie głupi, jak ktoś chce zmienić rozmieszczenie budynków to może je zburzyć i wybudować gdzie indziej tak jak zawsze jest w tego typu grach.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Może nie powinno się usuwać trwale lasów ale powinna być opcja usuwania tych krzaków i "dekoracyjnych" pieńków które nie nic nie dają a często potrafią zabrać kilka miejsc.

Uprawnienia umieszczania postów