Zobacz wyniki ankiety: czy jesteś za wprowadzeniem wolnego modułu

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • jestem za

1 6.25%
  • jestem przeciw

6 37.50%
  • nie mam zdania

3 18.75%
  • śmierdzą mi buty

6 37.50%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: wolny moduł budynku

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

wolny moduł budynku

Witam, zauważyłem ze prawie wszystkie budynki mieszczą się w tym samym module, proponuję więc wprowadzić wolny moduł budynku w celu odmierzania wolnych miejsc pod przyszłe obiekty. Miałoby to polegać na tym że, jeśli chcę mieć rząd np. gospodarstw a na końcu rzędu piekarnie, abym mógł odłożyć równe moduły pod gospodarstwa aż do piekarni tak żeby nie zostało wolnego miejsca.
    Wolne miejsce mogłoby być ogrodzone i kosztować np 2 deski

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A od czego masz drogi? Narysuj sobie plan i po sprawie.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No właśnie - drogi, albo druga możliwość studnie i pola, nie zabierają patentów i są "modułami" 2x2 tak jak budynki. Proste a czasami tak trudne do odkrycia.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Weź linijkę czarny marker narysuj sobie kontury na monitorze.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    piotru czy 70 to twój poziom IQ, bo tak by się zdawało...
    van-de-lord zawsze taki mądry jesteś? czy teraz masz taki przebłysk?
    bez urazy Panowie, ale złośliwość za złośliwość.
    a tak serio, drogi to dobry pomysł, nie zauważyłem że przeskakują o moduł. co do studni nie byłoby to kiepskie gdyby dla naprawdę początkującego nie byłoby to sporo wyrzucić tyle materiału dajmy na to na cztery studnie, ale patent z drogami kupuję.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    zanim się postawi budynek, widać jego podświetlony zarys. To się bierze i odmierza. Wystarczy umieć liczyć do czterech i mieć minimum wyobraźni przestrzennej.

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jednym slowem : Bzdura
    Nie wiem komu to potrzebne zaplanowac wszystko mozna spokojnie bez tego

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez wredzioch Zobacz posta
    van-de-lord zawsze taki mądry jesteś? czy teraz masz taki przebłysk?
    bez urazy Panowie, ale złośliwość za złośliwość.
    Ja nie czuję się urażony taką wypowiedzią. A co do tematu to czasami niektóre pomysły w tym dziale to widzę są typowym lenistwem, w dziale porad i w temacie przydatnych linków można znaleźć dużo ciekawych pomysłów jak ułatwić sobie grę, ale gracze nie przeglądają forum i piszą co im przyjdzie na myśl nawet jeśli jakiś temat już był, albo jest gotowe rozwiązanie.
    Taki moduł to niekoniecznie ułatwienie, tak samo jak drogi trzeba to porozstawiać po mapie (czyli tylko dodatkowa praca dla programistów), a przed budową budynku na danym polu trzeba by było skasować taki moduł, no chyba że działałby tak jak wyjałowione pole ze można budować bez burzenia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Masz rację, może nie do końca przemyślałem ten pomysł, ale zrodził się po to aby ułatwić sobie i innym grę. Również nie wszyscy są tu informatykami, a nawet nie informatycy są tu pewnie w większości, i nie muszą wiedzieć z jakimi trudnościami może wiązać się dany pomysł. Z tym że nawet nie które rzeczy nie wiem jak byłyby trudne do wprowadzenia to jednak cieszą oko, bez dróg można byłoby się obejść ale jednak ja lubię je wstawiać.
    Co od forum to rzeczywiście do działu z poradami nie trafiłem, może przez nieuwagę a może przez niezbyt dużą ilość wolnego czasu z czego wynika pobieżne przeglądanie jego stron. Ale jak tylko będę miał czas sobie tam zerknę.

Myślę że temat jest do zamknięcia, pozdr

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    wredzioch, gratuluję obrazy i dużego ograniczenia słownictwa skoro musisz bazować na kompromitowaniu innych, a zapewniam cię że moje IQ jest wyższe niż twoje. Opieram się na twoich wypowiedziach tutaj. A co do twojego myślenia to muszę stwierdzić ze jak ktoś zaczął grać to raczej ni widzi powodu aby mieć kontury gry. Gdyby było potrzebne to już wcześniej temat zostałby założony.

Uprawnienia umieszczania postów