Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Handel - przepadanie surowcow

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Handel - przepadanie surowcow

Mozna w pewien sposób zmienić to, aby surowce przy handlu nie przepadały? Najpierw się zetknąłem z tym jak kolega jeden wysłał mi 400 sztuk marmuru parę godzin po złożeniu oferty, ja wysłałem mu węgiel ale moi kamieniarze uzbierali w tym czasie jakieś 300 marmuru i zapełnili magazyn, a towar, który do mnie przyszedł, przepadł. Tu jeszcze zrozumiem swoja winę ale jeśli znalazłem jakąś ofertę za 400 surowca i nie moglem dłużej czekać na odpowiedz, bo wychodziłem, a ktoś wycofał się z oferty i nie przyjął pewnej ilości mojego surowca przy czym ja uzupełniłem w tym czasie ten sam surowiec w magazynie, to nie dość, ze nic nie kupiłem to wywaliłem towar na śmieci, to co wysłałem przepadło.

I teraz mam taka propozycje, czy byłoby możliwe dodanie nadwyżki surowców z handlu do menu gwiazdy?

Albo stworzenie pewnego bufora, ze jeśli dokonuje transakcji to odkładam dana ilość zapasów które maja być przeznaczone na handel na "konto handlowe" i od tego momentu nie mogę ich wykorzystać np. do budowy ale i moi rzemieślnicy nie będą robić nadwyżek produkcji do czasu odpowiedzi na złożoną propozycje handlowa, tak jakby obniżyć pojemność w magazynie tylko dla tego surowca, który został wysłany na zamianę.

Np. Mam pojemność magazynu 2400, znajduje ofertę w której mógłbym dostać 400 marmuru za 400 węgla. Wysyłam węgiel na sprzedaż i podczas oczekiwania na odpowiedz pojemność magazynu dla węgla zmniejsza się do 2000, tak aby smolarze bądź kopalnie nie produkowali go więcej. Po przyjęciu oferty limit wzrasta na dawne miejsce, ilość węgla w magazynie wynosi 2000/2400, kopalnie i smolarze uzupełniają mi od tego momentu zapas węgla, a ja dostaje 400 marmuru. W przypadku odrzucenia oferty towar jest zwracany i mam tak jak wcześniej 2400/2400 węgla, a moje surowce np. w kopalniach nie uległy zmniejszeniu, gdyż nie było nadwyżki produkcji.

Oceńcie czy jakiś pomysł się nadaje, aby go zastosować.

Banned
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Brak ankiety - zamykam.
    Proszę zapoznać się z Regulaminem działu "Pomysły i sugestie" a następnie założyć nowy temat.
    Ostatnio edytowane przez MOD_Natalcia ; 12.07.2012 o 19:01

Uprawnienia umieszczania postów