Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Opisy misji dziennych

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Opisy misji dziennych

Witam,

Ponieważ na czacie pomocy dość często pojawiają się pytania na ten temat może warto by było doprecyzować niektóre opisy.

Przykładem niech będą opisy misji związane z premiami wydajności:

"Uzyskaj od jednego ze znajomych premię wydajności co najmniej 5 dla jednego z Twoich budynków (0/5)"

a) Cholernie to mylące bo sugeruję że premia ma być dla jednego budynku
    b) Co oznacza premia "co najmniej 5" ??

itp

Doprecyzowanie tego stwierdzenia mogło by wyglądać tak:

Uzyskaj od jednego ze znajomych premię wydajności dla jednego z Twoich budynków (x min) (x określa wartość minutową premii)

Od razu wiadomo by było czy użyć trzeba półmiska, kanapki czy kosza

Ta sama kwestia dotyczy premii dla kilku budynków np.:

Uzyskaj od jednego ze znajomych premię wydajności dla 5 z Twoich budynków (x min)

CopperPride

Ps. Dorzucajcie w tym miejscu opisy z gry które według Was wymagają doprecyzowania - wraz ze swoimi propozycjami na nie

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Marmur z kamienia
    Przygotuj wystarczającą ilość bloków marmuru, aby zyskać 250 sztuk marmuru.

Jakiś czas temu tak było, teraz nie wiem bo to zadanie mi sie ostatnio nie trafiało

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dokładnie oto mi chodzi. Co prawda niby bloki marmuru robi się w magazynie prowiantu ale dojście do tego dla kogoś nowego jest strasznie ciężkie. Suma summarum i tak pytanie ląduje na kanale pomoc (lub ogólnym).

Propozycja:

Przygotuj w magazynie prowiantu wystarczająca ilość bloków marmuru, aby zyskać x sztuk marmuru.

Uprawnienia umieszczania postów