Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Pojemność domu Włodyki = Pojemnośc magazynu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Pojemność domu Włodyki = Pojemnośc magazynu

Witam,
    powiększając magazyn na drugi poziom zwiększam jego pojemność z 600 do 1000. Dom Włodyki automatycznie też zwiększył swoja pojemność a jest na poziomie 1szym. Wydaje mi się, że nie powinno tak być, bo up'grade dotyczył 1 magazynu a nie domu Włodyki czy tez innych magazynów.

Wiem, że będzie to ciężkie do poprawy, bo wymagałoby całkowitej zmiany zarządzania surowcami ale zgłaszam ten pomysł, do przedyskutowania.
    pozdrawiam.

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Dom władyki = magazyn, oba te budynki działają integralnie (czyli jeżeli coś wkładasz do magazynu w sektorze 9 automatycznie w ułamku sekundy jest to dostępne w domu władyki w sektorze 1) - wiem, jest to kompletnie nierealistyczne ale oddzielne magazyny i konieczność pilnowania ich zapełnienia i transportowania tych surowców do "centrum" byłyby zbyt pracochłonne dla graczy i serwera
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Duże pójście na rękę graczom. W takim razie wystarczy rozwijanie jednego magazynu aby wszystkie zwiększały swoją pojemność.
    Według mnie powinno być wymagane zrównanie poziomów wszystkich magazynów aby mogło nastąpić zwiększenie ich pojemności.

Początkujący Odkrywca Awatar Herr_Uther
    Serwer
    Nowy Świat
    Nie Tobie na szczęście oceniać co ma być w grze a co ma być zmienione :-) Twórcy gry z jednej strony bardzo skomplikowali grę dodając dużą ilość surowców (słynne osobne tartaki na deski iglaste, liściaste i egzotyczne) ale z drugiej strony bardzo ją uprościli dając drogi jako element krajobrazu a nie jak w oryginalnych Settlersach jako ważny "klocek" w ekonomicznej układance, podobnie jest z magazynami. Jeżeli zwiększysz pojemność jednego magazynu to nie zwiększa to automatycznie pojemności wszystkich magazynów, tylko zwiększa pojemność całkowitą powierzchni magazynowej o wartość powiększenia
    "We are monetizing all the weakness of people" - Teut Weidemann, lead designer of Settlers Online

Uprawnienia umieszczania postów