Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pomyslow Kilka

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Pomyslow Kilka

Zapewne czesc z nich juz byla proponowana, jesli tak poprosze linki do tematow z odpowiedzia.

1.Buffy - Przydala by sie opcja informowania ile czasu zostalo na danej budowlai owego buffa.
    2.Walka - Po co komu ogladanie walki z powtorki, dlaczego nie mozemy ogladac tego na biezaco?
    3.Przemieszczanie budowli - za pewna oplata (surowce) (lub monety) powinna byc opcja zmiany polozenia naszego budynku
    4.Statystyki (1dniowe albo 1-godzinne - godzinna opcja chyba latwiejsza w realizacji) ile nasza Wioska czego produkuje - i ile zuzywa
    5.Oferty - Czesto sie zdaza tak ze wysylamy oferte do jakiegos uzytkownika, i chwala bogu jesli ten uzytkownik odpowie szybko TAK/Nie, ale zdaza sie ze oferta zostaje odrzucona/lub zaakceptowana po dosc dlugim czasie (a nam w tym momencie zalezalo aby pozyskac surowce jak najszybciej)
    w wyniku czego mamy 2 wyjscia kupic to samo co nam potrzeba od innej osoby i liczyc ze inny uzytkownik odpowie szybciej..lub oczekiwac az laskawca do ktorego wyslalismy poprzednia oferte odpowie..(jaki czas ma na odpowiedz 1-4-8h)?
    5a.Oferty - zdarza sie ze zauwazamy oferte w handlu, wydaje sie nam ciekawa, decydujemy sie na zlozenie oferty wlascicielowi..w miedzyczasie pojawia sie ciekawsza/tansza oferta(powinnismy miec opcje aby poprzednia wyslana - nie rozpatrzona jeszcze oferte anulowac)

To chyba na poczatek tyle.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    1. Wypowiadałem się na ten temat w innym temacie (trochę masło maślane) i jestem jak najbardziej ZA
    2. To również nie jest niezbędne, ale jakby była taka możliwość to czemu nie ZA
    3. Powiem tak, opłata jak najbardziej. I tutaj dwie opcje - opłata rośnie wraz z ilością przenoszonych budynków lub im droższy budynek im wyższy level tym droższa opłata, oczywiście też nie za wielka bo nie opłacałoby się przenosić tych budowli ale jestem ZA
    4. Jest do tego aplikacja, ale jeżeli ma się już rozbudowaną wioskę to trochę potrwa zanim się wszystko ogarnie. I wiadome nie jest to dokładne, bo raz kopalnia się zawali, drwal będzie musiał iść dalej do drzewa, zapomnimy coś dodać usunąć i nie jest to tak wygodne jakbyśmy chcieli. Takie informacje w grze bardzo by się przydały, wiedzielibyśmy dokładnie ile czego potrzebujemy, czy coś dobudować itp. a tak czasami nie wiem czy dany surowiec ma przyrost ujemny czy dodatni. Tak więc jestem ZA
    5. Pozwól, że zacytuję wypowiedź "kolegi" w tym temacie, z którą się w 100% zgadzam.
    Nie byloby rozsadniej aby zmienic handel na:

osoba wystawiajaca moze wystawic max 1 oferty na 10 min (jak jest). A sama oferta wygladalaby tak: max surowca 400, za max surowca 400 + ilosc ofert XX(max 20). Ponadto osoba musi "zalozyc" te surowce i dac je w handel na czas aukcji

kupujacy wybiera aukcje ktora chce, wpisuje wartosc domyslna ile razy chce kupic i nie musi czekac na akceptacje osoby sprzedajacej, poneiwaz ktos kto wystawia juz surowce wlozyl. Nie byloby 8h czekania, glupich, nieprzemyslanych ofert. A jesli XX ofert zniknie zanim ktos odswiezy to poprostu wyskakuje komunikat, ze oferta wygasla.
    Oczywiście ZA

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wszystkie pomysły wydają się sensowne a co do punktu nr. 4 GoTenQ szczerze powiedziawszy wygodniej by się grało gdyby za nas robił "system" w grze, niz my w jakiejś aplikacji która ma dosyć dużo nieścisłości (przytoczone przez Ciebie drzewka i koplanie).

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    dla mnie czas pokazany na buffy bylby wazny, ale jeszcze wazniejsze.... multi buffowanie... przeciez jak mam kliknac 50 budynkow to mnie krew zalewa... z jakims SHIFTem zaznaczanie czy cos

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez SuperPoziomka Zobacz posta
    2.Walka - Po co komu ogladanie walki z powtorki, dlaczego nie mozemy ogladac tego na biezaco?
    Dlatego, ze przy obecnym systemie walki relacja w czasie rzeczywistym trwalaby na oko kolo 3 sekund i nie daloby sie rozroznic ktora jednostka atakowala ktora i za ile.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Uprawnienia umieszczania postów