Witajcie
Wybaczcie "mało" ciekawy temat ale to dlatego, że nie mam dziś weny twórczej do robienia tematów
Jeżeli taki pomysł był gdzieś na forum to przepraszam ale jestem dziś troszkę zmęczony i leniwy jak to jest w niedziele żeby szukać :P
Co sądzicie o zjawiskach pogodowych które dają jakieś ulepszenia bądź krzyżują nam plany ? Już tłumacze o co mi chodzi
W prawdziwym życiu mamy różne kataklizmy które przez czasami miesiące a nawet lata utrudniają życie bądź sytuacje w których aż chce się sadzić bo wszystko kwitnie :P Moim pomysłem jest zrobienie czegoś na styl "anomalii" w przyrodzie przez tydzień.
1. Susza: Przez tydzień wody w studniach 3 krotnie wolniej się wydobywają. Zamiast 3 minut studia produkowałaby wodę w 9 minut. Gospodarstwa wolniej też ścinają plony.
2. Czas na plony: Gospodarstwa wydobywają 2 krotnie szybciej zboże(przez tydzień)
3. Przypływ: Zwiększa ilość ryb w ławicy (jednorazowo) lub Rybacy szybciej łowią ryby. (przez tydzień)
To w sumie tylko 3 pomysły ale miałem ich więcej i wiedziałem jak je lepiej nazwać niż "Czas na plony" :P
Dzięki temu gra stanie się ciekawszaHandel będzie lepiej kwitł. Bo w czasie suszy ceny wody pójdą w górę itd. Gra moim zdaniem będzie bardziej żywa. Oczywiście więcej może być takich zjawisk w przyrodzie
Czas trwania i skutki pewnie trzeba byłoby dostosować do gry.
Jak i również z gildii nie ma jak na razie większych korzyści. A co sądzicie o tym żeby zbierać jakieś składki w gildiach a potem budować jakieś budynki "gildowe" które dają jakieś bonusy bądź po prostu ulepszać gildie w celu dostania bonusów ? Nie ukrywam, że widziałem to w jednej grze na przeglądarkę i moim zdaniem ten pomysł jest bardzo fajny
Sądzę, że to nie byłoby trudno prowadzić bo sam trochę w takich rzeczach siedzęChoć to pewnie wszystko zależy od tego jak jest zbudowana gra
Przepraszam was za takie wypracowanie ale nie jestem wstanie opisać swoich myśli w kilku punktach :P