Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z pozwoleniami

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Problem z pozwoleniami

Witajcie . Dzisiaj po południu skończyło mi się złożę miedzi . Niee niszczylem kopalni , chcialem sprawdzic czy da rade bez tego . Wyslalem geologa zeby znalazl nowe zloze . Znalazl on je na tym samym miejscu , ale kopalnie usunelo mi automatycznie , a pozwolenia na budowe nie oddalo ! . co robi c ??

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    pozwolenie wraca nie po znalezieniu nowego złoża/zburzeniu zawalonej kopalni tylko w momencie wyczerpania złoża

Shimatzu
    ja mam też problem z pozwoleniami. moja sytuacja wygląda następująco:
    na początku miałem 5 pozwoleń. i 2 budynki w kolejce budowy już. po zburzeniu jednego z budynków (dom) ilość pozwoleń wzrosłą do 6 (czyli jak powinno być). następnie postawiłem nowy budynek (rezydencja) został on dodany do kolejki. ilość pozwoleń spadła mi do 4, a po tym, jak pojawiła się ikonka budowy w kolejce do 3.
    jakaż może być przyczyna?

edit: wszystko wróciło do normy po relogu. jednakże nie powinno być takich problemów.
    Ostatnio edytowane przez Shimatzu ; 11.03.2012 o 12:07

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    A ja dzisiaj w nocy miałem następującą sytuację:
    - miałem 0 wolnych pozwoleń
    - wyczerpała mi się kopalnia
    - na jej miejsce wybudowałem nową
    - po jakimś czasie znowu zaglądam do gry i widzę, że mam jeszcze 1 pozwolenie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć która kopalnia mi się zawaliła - nigdzie nie było szczątków
    - wybudowałem wiec kolejną kopalnię
    - i teraz najlepsze - mój wskaźnik pozwoleń budowlanych z jeden zamiast na zero, przeskoczył na minus jeden
    - kiedy kolejna kopalnia mi się zawaliła wskaźnik wrócił na 0 i wszystko wróciło do normy

screen tego buga:

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mnie też jest jakiś problem z powrotem pozwoleń na budowę w przypadku wygasania złóż. Jednej nocy wyeksploatowały się dwa złoża miedzi, a do puli wróciło tylko jedno pozwolenie. Dzisiaj też coś nie zagrało po wyczerpaniu się złoża miedzi. Potwierdzam również kwiatki w postaci ujemnej liczby pozwoleń na budowę, czy też braku możliwości budowania mimo, że w pasku widnieje jedno pozwolenie na budowę (to zwykle wraca do normy po jakimś czasie, lub po przelogowaniu się). Nie wiem, czy problem z pozwoleniami na budowę nie pojawia się wtedy, gdy kończą się złoża kopalni na poziomie wyższym niż 1 (wcześniej nie zwiększałem poziomów kopalń i nie miałem tego problemu)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    U mnie też kłopot, po zburzeniu budynku nie wraca pozwolenie.

Uprawnienia umieszczania postów