Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zgubiły mi się pozwolenia na budowę

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Zgubiły mi się pozwolenia na budowę

Problem dość dziwny... a może tak ma być ^^ a więc założyłem sobie 3 kopalnie rudy miedzi, które zabrały mi 3 pozwolenia. Po wyczerpaniu złóż, wyburzyłem pozostałości, ale jednak tych 3 pozwoleń nie odzyskałem. Dla mnie to troszke dużo ;o i jestem zniesmaczony. Dla czego tak jest ?

Relog nic nie dał. Wyczyszczenie plików cookie również. Co zrobić ?

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    już w momencie gdy wyczerpało się złoże odzyskałeś te pozwolenia, pozostałości nie trzeba wyburzać w ogóle, jak wyślesz geologa to tam pojawi się nowe czyste złoże.

Osadnik Awatar SZYNSZYL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja mam ten sam problem co Exilse.
    Po zburzeniu zużytych kopalni rudy miedzi nie odzyskuje pozwoleń, nie odzyskuje ich także w momencie wyczerpania złoża.
    Inni piszą, że pozwolenia im wracają.
    I odkryłem jeszcze inne kwiatki. Studnie i pola uprawne nie potrzebują zezwoleń na budowę. Rzeczywiście w chwili kiedy nie miałem pozwoleń, nadal mogłem budować pola i studnie.
    Mając natomiast pozwolenia, studnie pobierają mi pozwolenia podczas tworzenia!
    Straciłem w ten sposób z 6 pozwoleń!
    Ostatnio edytowane przez szynszyl ; 21.02.2012 o 17:22

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    I odkryłem jeszcze inne kwiatki. Studnie i pola uprawne nie potrzebują zezwoleń na budowę. Rzeczywiście w chwili kiedy nie miałem pozwoleń, nadal mogłem budować pola i studnie.
    Mając natomiast pozwolenia, studnie pobierają mi pozwolenia podczas tworzenia!
    Straciłem w ten sposób z 6 pozwoleń!
    To niemożliwe :O Studnie i pola nie pobierają nigdy pozwoleń i bardzo dobrze. Jeśli serio ci pobrały to pisz do admina od razu

Osadnik Awatar PaulusMaximus
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Proponuję wam dla pewności przeliczyć sobie na mapie wszystkie budynki, które wymagają pozwoleń i porównać ich liczbę z całkowitą liczbą pozwoleń minus liczba niewykorzystanych pozwoleń na budowę jeśli takowe jeszcze macie.
    Podczas liczenia pamiętając żeby nie uwzględniać:
    - Domu władyki,
    - Garnizonu,
    - Studni,
    - Pól pszenicy,
    - Budynków za klejnoty gdyż nie wymagają one pozwoleń (w tym również prezentu na Walentynki w postaci budynku Rezydencji jeśli taki prezent odebraliście)

Osadnik Awatar SZYNSZYL
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przeliczone.
    Według wskazań interfejsu u góry wszystko jest ok.
    105 pozwoleń, 5 wolnych, a budynków wybudowanych jest 100.
    ..ale to nie zmienia faktu, że może być BUG bo jak mi zżarło np. 3 pozwolenia na budowę budując budynki które ich nie wymagały, to w interfejsie i tak się może wszystko zgadzać. (ze 108 pozwoleń interfejs może pokazywać 105).
    Zresztą nagram to FRAPSEM za jakiś czas i pokaże że: za studnie mi zrzera pozwolenia i uchwyce moment w ktorym konczy sie kopalnia, pozwolenia nie przybywa, a na kolejna kopalnie trzeba wydac.

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    oj szynszyl nie wydziwiaj. Czyli jednak miałem rację (nie dziwota, ale ciebie pewnie zaskoczyło) - pozwolenia same wracają w momencie wyczerpania zasobów a ruiny ich nie zużywają ani ich zburzenie niczego nie daje. Tak dla twojej informacji to właśnie taka liczba pozwoleń się zgadza powinieneś mieć ich x5 (x zależy od tego ile tam podbiłeś regionów ja mam 115) a studnie i pola pozwoleń nie zabierają jeśli ci się tak dzieje to zapewne przez lag jakiś i to pozwolenie po chwili wraca.

Początkujący Osadnik Awatar BobsonRobson
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez spyderek Zobacz posta
    tak dzieje to zapewne przez lag jakiś i to pozwolenie po chwili wraca.
    Miałem podobny problem ale domyśliłem się iż może być to spowodowane lagami i tak było odczekałem trochę i było git

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam wszystkich.
    Ja mam trochę inny problem z pozwoleniami.

Otóż wczoraj pojawiło mi się -1 pozwoleń (przed postawieniem budynku miałem 1wolne pozwolenia). Na kanale pomocy usłyszałem że się wyzeruje. Jednak po upływie 24h od momentu pojawienia się ujemnej liczby pozwoleń i kilkukrotnych relogach nadal było -1.
    Dodałem 10 nowych pozwoleń i miałem ich 9 - nie przejąłem się zbytnio gdyż to chodziło o jedno zniknięte pozwolenie, więc da się przeżyć - jednak gdy teraz coś stawiam zabiera mi po 2 pozwolenia i z 9 pozwoleń po postawieniu 2budynków zostało mi się ich już raptem pięc, więc to chyba nie jest normalne.
    Ostatnio edytowane przez Aker ; 22.02.2012 o 01:31

Osadnik Awatar PaulusMaximus
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Spróbuj przeliczyć i porównać liczbę zezwoleń w stosunku do liczby postawionych budynków wg tego co napisałem trochę wyżej. Niestety sam fakt, że pojawiło ci się "-1" pozwoleń (sam jestem zaskoczony) dowodzi, iż najprawdopodobniej problem z lagami i wymianą danych miedzy klientem gry a bazą danych na serwerze jest dość poważny :/

Nie pozostaje Ci nic innego jak napisać do supportu http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie (Pytanie do pomocy technicznej > Formularz kontaktowy) i czekać na wyjaśnienie całej tej dziwnej sytuacji.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów