Wydaje mi się, że jednakowe obiekty w menu gwiazdy powinny być sumowane do siebie i wyświetlane jako jedna pozycja, a nie kilka, jak ma to miejsce obecnie.Przykład Na zdjęciu przykład związany z pólmiskiem ryb.
Wydaje mi się, że jednakowe obiekty w menu gwiazdy powinny być sumowane do siebie i wyświetlane jako jedna pozycja, a nie kilka, jak ma to miejsce obecnie.Przykład Na zdjęciu przykład związany z pólmiskiem ryb.
+1
Grupowanie mogło by się odbywać automatycznie bądź po wciśnięciu przycisku (Grupuj)(Sortuj)(Kombinuj)(Łącz)(Merge)(Group)(S tack)(Assemble) etc etc
Przycisk widoczny by był na zakładkach zasoby i premie.
Było by czyściej w menu, prościej dodawało zasoby, mniej informacji w bazie.
Dawkowanie niewielkich ilości jednak by na tym ucierpiało. Teraz mogę dorzucić do magazynu 50 marmuru, a po zgrupowaniu musiał bym wrzucić wszystko co mam.
Przydało by się więc w takim razie dodatkowe okno dialogowe wyskakujące po przeniesieniu zasobu na Dom Władyki pytające ile zasobów chcemy dodać.
Ale w odwrotnę stronę też - żeby można było rozdzielać. Np. ja czasem nie chcę dodawać wszystkiego od razu tylko wtedy gdy mi akurat pasuje
Dziwni jesteście.
Krogul. Jeśli chcesz mieć zgrupowane pozycje po prostu wytwarzaj je w takiej ilości jaka jest Ci potrzebna (magazyn prowiantu może wytwarzać w ilości 25 to chyba wystarczająco???). Sam sobie zaśmiecasz i narzekasz. W dodatku spamujesz forum:P
Gooregu. Pomysł może i nie głupi ale są zakładki kategorii więc dla filtrowania polecam używać.
Gardios. Jeśli chodzi o rozdzielanie to można wytwarzać nawet i pojedynczo w magazynie prowiantu. A jeśli chodzi o dodawanie to kto Ci każe od razu wszystko rozdawać??? Jeśli chcesz przerwać rozdawanie Twórcy gry wymyślili taki wielofunkcyjny przycisk "anuluj akcję" w górno-środkowej części ekranu.
Spam.Spam.Spam
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Przypuśćmy, że mam w menu gwiazdy 10x 5 osadników do wrzucenia. W liczniku osadników mam 0 a akurat chcę postawić jakiś budynek więc osadnik by się przydał. Natomiast nie wojuję więc nie chcę mieć dużej ilości osadników, bo jak dodam wszystkich naraz to zapełni się limit - lepiej żeby ładowało się samo a gwiazda czekała na czarną godzinę. Jaśniej?
W takim razie pozostają póki co zakładki grup też ciekawa alternatywa.