Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Targowisko Opcje wystawiania

Początkujący Osadnik Awatar SirRyszard
    Serwer
    Nowa Ziemia

Targowisko Opcje wystawiania

Dodanie opcji wystawiania na dłużej niż 10min (10min,30min,godzina)
    Dodanie opcji wystawiania powiedzmy 2 rodzajów materiału

Osadnik Awatar Merkor
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem za tym pomysłem.

Osadnik Awatar bartis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przydała by się taka opcja 10 minut to stanowczo za mało.

Serwer
    Nowa Ziemia
    tym bardziej ze trzeba siedzieć i zatwierdzać oferty zrobili by dodatkowe opcje wystawiasz powiedzmy 3 pakiety po 200szt piwa na targu kupują 3 1 osoby i oferta automatycznie znika z targowiska nie jak dotychczas ze wystawiłeś 400 wegla bo tylko tyle miałeś w magazynie a ofert masz 30

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez SirRyszard Zobacz posta
    tym bardziej ze trzeba siedzieć i zatwierdzać oferty zrobili by dodatkowe opcje wystawiasz powiedzmy 3 pakiety po 200szt piwa na targu kupują 3 1 osoby i oferta automatycznie znika z targowiska nie jak dotychczas ze wystawiłeś 400 wegla bo tylko tyle miałeś w magazynie a ofert masz 30
    No fakt to jest mały problem, aż dziwie się, że od razu czegoś takiego nie zrobili. Może wynika to z problemów "programistycznych".

Serwer
    Nowa Ziemia
    może nie wzięli tego nawet pod uwagę dlatego ale myślę ze taka opcja była by dobrym rozwiązaniem dla wszystkich

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie pozostaje mi nic innego jak tylko odesłać do Pamiętnika dewelopera - proszę zwrócić uwagę na punkt "Nowy system handlu". ^^

Serwer
    Nowa Ziemia
    Nowy system handlu
    Obecny system odpowiedzialny za handel zostanie zmieniony. Przeniesiemy go z menu czatu w inne miejsce - do większego okna. Dzięki temu dostępny będzie wygodniejszy podgląd oraz więcej możliwości (np. lepsze możliwości sortowania/filtrowania ofert handlowych). Dodatkowo, ilości ograniczające handel zostaną zwiększone.

zostaną zwiększone ilości ograniczające handel ale jakie ilości?? o to biega czasowe czy ilości towaru pod tą wypowiedzią może być to ze zostanie zwiększone o 1 min
    dlatego podałem propozycje 10,30 godzina itp

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez SirRyszard Zobacz posta
    Nowy system handlu
    Obecny system odpowiedzialny za handel zostanie zmieniony. Przeniesiemy go z menu czatu w inne miejsce - do większego okna. Dzięki temu dostępny będzie wygodniejszy podgląd oraz więcej możliwości (np. lepsze możliwości sortowania/filtrowania ofert handlowych). Dodatkowo, ilości ograniczające handel zostaną zwiększone.
    Tutaj jest ogolnie napisane a my konkrety piszemy.

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Myślę, że wydłużenie czasu np. do 1 godziny nie było by dobrym pomysłem.

Prosty przykład: masz 1000 jednostek Kamienia na sprzedaż, wystawiasz ofertę: 400x Kamień za 30x Moneta.

Wystarczy, że tylko dwie osoby zaakceptują powyższy handel, a Ty już nie będziesz w stanie "obsłużyć" kolejnych zapytań o wymianę i będziesz musiał albo blokować surowce innych osób albo je odrzucać. Warto pamiętać też o tym, że im więcej osób gra na serwerze, tym większa ilość zainteresowanych dobrą ofertą.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów