Zauważyłem taki błąd, brakuje mi surowców do wybudowania koszarów, ale jak chce zburzyć nie wybudowany jeszcze budynek, gra informuje mnie, że odzyskam surowce, których tak naprawdę nie odzyskam, bo żadnych surowców nie wydałem jeszcze na budowę
.
Zauważyłem taki błąd, brakuje mi surowców do wybudowania koszarów, ale jak chce zburzyć nie wybudowany jeszcze budynek, gra informuje mnie, że odzyskam surowce, których tak naprawdę nie odzyskam, bo żadnych surowców nie wydałem jeszcze na budowę
.
Stawiając budynek automatycznie tracisz surowce, których potrzebujesz na jego budowę.
Tak, ale ich nie wydałem bo mam za mało. A jednak gra mi komunikuje, że odzyskam surowce.
Burząc budynek nie odzyskasz tym samym surowców.
To nie jest błąd a raczej zwykła informacja, która odnosi się do tego, iż wybudowanie danego budynku wymaga tyle i tyle surowców co przy zniszczeniu budynku, zwraca jakiś tam procent tych surowców.
Zauważ, że możesz wydać polecenie budynku w danym miejscu a stawiasz tak zwany plac budowyco skutkuje tym, że surowce nie są w tej samej chwili pobierane z magazynu, a dopiero kiedy robotnik uda się na plac budowy. Podobna sytuacja jest w przypadku kiedy postawimy plac budowy nie mając wymaganych surowców i by rozpoczęła się budowa musimy czekać, aż w magazynie zostanie zebrana wymagana ilość surowców. Dopiero w tedy zostanie wysłany robotnik do budowy i zostaną pobrane surowce.
Informacja o zwrocie surowców pojawia się jednocześnie pod informacja budowy tak jakby to była informacja dla budującego o możliwości odzyskania części surowców z danego budynku nawet jeśli nie rozpoczął budowy i nie stracił surowców na ten cel.
Ostatnio edytowane przez Jadewas ; 26.01.2012 o 20:10
"Carpe diem quam minimum credula postero"
QUINTUS HORATIUS FLACCUS
Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy już nie ma podobnego
Opcja SZUKAJ nie boli.