Zobacz wyniki ankiety: Alternatywa dla wspaniałych rezydencji

Głosujących
26. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

16 61.54%
  • tak, ale

1 3.85%
  • nie

9 34.62%
  • nie mam zdania

0 0%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Alternatywa dla wspaniałej rezydencji

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Alternatywa dla wspaniałej rezydencji

Przydałaby mi się jakaś budowla, którą mógłbym zastąpić wspaniałe rezydencje. Budynek w kształcie wieży, nazwijmy go roboczo donżonem, zajmujący cztery pola ale na planie kwadratu a nie jakiegoś labiryntu, dający powiedzmy 600 populacji, dostępny od 63 poziomu, w cenie 20k fasol i 1k zaprawy.

E: nie chodzi mi o usunięcie wspaniałych rezydencji, tylko o dodanie nowego typu budynku, którym po osiągnięciu określonego poziomu można by było zastąpić wspaniałe na wyspie
    Ostatnio edytowane przez Larxand ; 10.10.2016 o 09:46

Odkrywca Awatar dario_j
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Eh, nie.
    Już teraz jest całkiem fajny budynek czyli Lodowa posiadłość, mieści 140 ludków i zajmuje cztery pola. 4 takie mieszczą razem ciut więcej niż Wspaniała i można je lepiej rozstawić na wyspie. Jedyny problem z Lodowymi to ich dostępność, można ją dostać tylko na 2 przygodach z prawdopodobieństwem 2%

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez dario_j Zobacz posta
    Eh, nie.
    Już teraz jest całkiem fajny budynek czyli Lodowa posiadłość, mieści 140 ludków i zajmuje cztery pola. 4 takie mieszczą razem ciut więcej niż Wspaniała i można je lepiej rozstawić na wyspie. Jedyny problem z Lodowymi to ich dostępność, można ją dostać tylko na 2 przygodach z prawdopodobieństwem 2%
    1. 140x4<600
    2. nie chcesz budynku za 20k fasol, które powyżej 60 poziomu wysypują się z magazynów, ponieważ masz 2% szansy, że dostaniesz jedną lodową w dropie z przygody (przy czym przypominam, że 2% szansy na budynek z przygody nie oznacza 1 budynku co 50 przygód)? intrygujący argument
    3. lodowe są brzydkie

Odkrywca Awatar horis
    Serwer
    Złota Góra
    jestem za, latwiej byloby na wyspie ustawiac
    gra to przyjemnosc, ale kulturka musi byc;
    moze bywam brutalny, ale za to szczery

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie!!! wole lodóweczki

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez elitek Zobacz posta
    nie!!! wole lodóweczki
    Czy ja pisałem coś o zastąpieniu lodówek?
    Dlaczego nie opuszcza mnie wrażenie, że mam do czynienia z myślącymi inaczej...

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Larxand Zobacz posta
    Czy ja pisałem coś o zastąpieniu lodówek?
    Dlaczego nie opuszcza mnie wrażenie, że mam do czynienia z myślącymi inaczej...
    Raczej nie próbujesz zrozumieć innych.
    4 pola to nadal dużo i nie da się upchać po kątach, tak jak to ma miejsce z lodówkami. Żeby ustawić ten budynek, musiałabym wywalić cześć przemysłu, więc dla mnie budynek jest bezużyteczny. Wolę też aby informatycy zajęli się czymś co gracze masowo wykorzystają, dlatego też mówię nie.

Interesującym byłby budynek rozmiaru grządki, nawet jeśli by miał pojemność kilku ludków.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Raczej nie próbujesz zrozumieć innych.
    4 pola to nadal dużo i nie da się upchać po kątach, tak jak to ma miejsce z lodówkami. Żeby ustawić ten budynek, musiałabym wywalić cześć przemysłu, więc dla mnie budynek jest bezużyteczny. Wolę też aby informatycy zajęli się czymś co gracze masowo wykorzystają, dlatego też mówię nie.
    Jeśli ktoś daje pomysł, z którego nie skorzystam, ale widzę że chociaż jednej osobie byłby przydatny, to głosuję za. I rzeczywiście nie rozumiem osób, które widzą tylko swoją wyspę i swój sposób grania.

Ale wracając. Mam na wyspie chyba 25 rezydencji, w których mieszka 12500 ludzi. Każda z nich de facto zajmuje 6 pól i potrzebuje miejsca bez drzewek i krzaków. Zamiast nich mógłbym mieć 21 budynków, łatwiejszych do ustawienia, kosztujących znośną ilość zasobów i dostępnych w miarę powszechnie w przeciwieństwie do lodówek.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem jak można jaśniej wytłumaczyć. Chodzi o to aby BB potraktowało priorytetowo pomysły budzące największe zainteresowanie, gdyby każdy głosował za każdym pomysłem, bo przynajmniej autor tego chce, to można by tak samo zlikwidować ankiety, bo byłyby bezużyteczne.

Tak to w życiu bywa że niektóre pomysły nie budzą wielkiego aplauzu, musisz się z tym pogodzić.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Nie wiem jak można jaśniej wytłumaczyć. Chodzi o to aby BB potraktowało priorytetowo pomysły budzące największe zainteresowanie, gdyby każdy głosował za każdym pomysłem, bo przynajmniej autor tego chce, to można by tak samo zlikwidować ankiety, bo byłyby bezużyteczne.

Tak to w życiu bywa że niektóre pomysły nie budzą wielkiego aplauzu, musisz się z tym pogodzić.
    Nie, bo nie. Nie bo wolę żeby BB się czymś innym zajęło (czym?!). Nie potrzeba nowego budynku bo jest 2% szansa lodówkę. Po prostu Wasze argumenty przeciw różnym (nie tylko moim) pomysłom sprawiają, że opadają mi ręce.
    Już to kiedyś pisałem, powtórzę: gdyby ktoś zaproponował wiszący statek, który zamienia kryształy na fragmenty listów, albo serię przygód o krawcach, albo generała Majora to by się na niego wylała cysterna pomyj.
    Najlepiej zalać się betonem i wszystko niech będzie jak w 2012.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów