Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Częste znikanie serwera rozmów. (czat)

Początkujący Osadnik Awatar Adamczesku
    Serwer
    Nowa Ziemia

Częste znikanie serwera rozmów. (czat)

Witam.
    Używam przeglądarki Firefox. Od dłuższego czasu okno czatu non stop się restartuje.
    Pytanie moje, czy tylko tak się dzieje u mnie czy też takie problemy występują u innych na Firefox-ie.
    Pisałem do supportu - kazali oczyścić ciasteczka itp.

FF-v 43.0.4
    Sys. - Win10

Odkrywca Awatar misiasia
    Serwer
    Nowy Świat
    sprawdź swoje połączenie, może net ci zrywa

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    misia ma racje net ci żabkuje to zrywa (czat na tym cierpi najszybciej) niestety nie mam pojęcia jak to sprawdzić

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    sprawdz ping do jakiegokolwiek serwera np. do google.pl
    jak bedzie stały nieprzerwany to i czatu nie powinno zrywać bo net w porzadku
    win+r wpisz cmd
    potem ping google.pl -t
    i patrzysz

Początkujący Osadnik Awatar Adamczesku
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wszyscy piszą że to net, to czemu nie mam tego problemu na innych przeglądarkach. Albo mało osób przeczytało mój post lub nikt nie ma tego problemu lub używają innych przeglądarek niż FF

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ja mam FF ale na linuksie wersja ta sama nie mam tego problemu jak mam stały( w sensie przepływu ) net więc dlatego takie sugestie jeśli tobie coś przerywa na FF to przekompiluj program i będzie działać dobrze sądzę że się wypowiedzieli tylko ci którzy używają FF pewnie z wersją tą samą

co do pinga tu byłbym ostrożny 4 powtórzenia to mało by coś wyrokować ...
    Ostatnio edytowane przez nieweim ; 19.01.2016 o 23:17

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Problemy z resetem # są od tak dawna, że skłonny jestem uwierzyć, że to cecha a nie wada tej gry
    Wersja FF ta sama system inny - i nie, nie jest to wina ,,mojego'' internetu bo ping jest stabilny i niski, a w innych aplikacjach, komunikatorach i czatach nie ma podobnych problemów. W zasadzie każdy powrót z wyspy przygody na domową daje adrenalinowego kopa, będzie co czytać na #, czy wyczyści je kolejnym razem

Osadnik Awatar Suneater
    Serwer
    Kolonia
    Moim zdaniem czasami za problemy z czatem odpowiada zbyt mocno obciążony komp przez przeglądarkę, co widać zwłaszcza przy zmianie mapy.
    " Trance is the Classical Music of the future "

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Używam firefoksa i raczej nie zrywa czata. A właściwie zrywa tylko wtedy jak jestem dłużej zalogowana, latam po mapkach i zaczyna zamulać.

Uprawnienia umieszczania postów