Polegałoby to na tym, że gracz A wystawia ofertę np. 1k monet za rezydencję, a gracz B rezydencję za 1k monet. Czyli te oferty są sobie równoważne. Wtedy powinna nastąpić automatyczna wymiana.![]()
Polegałoby to na tym, że gracz A wystawia ofertę np. 1k monet za rezydencję, a gracz B rezydencję za 1k monet. Czyli te oferty są sobie równoważne. Wtedy powinna nastąpić automatyczna wymiana.![]()
Co jako gracz B na tym zyskuję? Wolę klepnąć jego ofkę a nie się wysilać.
Bo dla gracza A to normalna ofka.
Ja rozumiem pomysł w taki sposób, że gracz B nie sprawdza wystawionych ofert tylko normalnie wystawia swoją i w zamyśle system miałby automatycznie wyszukać i połączyć w pary naprzemienne oferty. Otóż ja jestem na NIE. Nie wyobrażam sobie tego technicznie. Po wystawieniu KAŻDEJ oferty cały handel musiałby być przeszukany na okoliczność oferty " do pary". To by całkowicie zarżnęło i tak ciężko dyszący handel. Poza tym - co w przypadku znalezienia kilku pasujących ofert? Którą ofertę uszczęśliwiamy parą? No i po trzecie - nie wydaje mi się, żeby takie oferty naprzemienne były szczególnie częste. Prawa rynku są takie, że chcemy sprzedać drożej a kupić taniej. Można więc śmiało założyć, że oferty naprzemienne są na tyle znikome, że szkoda się tu bawić w jakieś automatyzacje które będą wyłącznie obciążały serwery nie przynosząc żadnych wymiernych korzyści.
Pomysl dobry, ale zwolk ma racje - takie udogodnienie mogloby calkiem polozyc handel.
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 02.10.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos