Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: AKTUALIZACJA FLASH - Oficjalny protest!

Ughu

AKTUALIZACJA FLASH - Oficjalny protest!

Od kilku lat zamiast Windowsa używam Ubuntu (dystrybucja linuxa).
    Cieszyło mnie to, że gra The Settlers Online jest tak zrobiona, że i ja mogę w nią grać.
    Przepraszam, mogłem
    Dzisiaj rano podczas próby wejścia na stronę gry przywitał mnie radosny komunikat o konieczności aktualizacji flash playera.
    Firma Adobe łącznie z wprowadzeniem wersji 12 przestała wspierać systemy linuxopochodne.
    Aktualnie nie mogę nawet zalogować się na swoje konto w grze i poinformować moich współgraczy z gildii, że niestety ale muszę zrezygnować z gry

Zatem:

Protestuję przeciwko takiej polityce firmy,
    która bez wcześniejszych ostrzeżeń odcina mnie od tego co moje - czyli mojego konta w grze!
    Jednocześnie oczekuję przywrócenia możliwości gry, przynajmniej na kilka dni,
    abym ja i mi podobni gracze mogli ten problem jakość rozwiązać.

Mam nadzieję, że społeczność graczy poprze mnie.
    Ostatnio edytowane przez Ughu ; 20.01.2014 o 12:40

Początkujący Odkrywca Awatar Achazu
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    no to lipa troszke :/ jedyna rada to wsadz jakiegos "legalnego" windowsa na druga partycje i graj dalej

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ja również mam system bazujący na Ubuntu (Debianie) i właśnie mnie przywitała opcja aktualizacji flasha. Jako że nie ładowałem pieniędzy w tę grę, tym mniejszy żal ją porzucić.

Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak by nie było, to Adobe Cie odcięło - trzeba do nich mieć pretensje. Skoro mogłeś założyć temat na forum, to możesz to przekazać tą wiadomość z forum dla członków gildii.
    Poza tym, rozumiem Twoją złość.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Kris-89 Zobacz posta
    Jak by nie było, to Adobe Cie odcięło - trzeba do nich mieć pretensje. Skoro mogłeś założyć temat na forum, to możesz to przekazać tą wiadomość z forum dla członków gildii.
    Poza tym, rozumiem Twoją złość.
    Uwazasz, ze BB nie wiedzialo, ze takie dzialanie z ich strony odetnie czesc graczy?...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    ja tak samo - tylko ubuntu i nic więcej. szkoda muszę zrezygnować z gry..

jawna kpina, ale skoro samo Settlers odwraca się od graczy.. na zachodzie ten problem będzie pewnie o wiele większy niż u nas.

pozdrawiam

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Niestety nie mamy wpływu na to, jakie systemy operacyjne wspiera Adobe® Flash® player.

Niemniej jednak przekazałem dalej informację o zaistniałej sytuacji. Gdy dowiem się czegoś nowego na ten temat, dam znać.

Odkrywca Awatar dario_j
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Ja się przyłączam do protestu. Przez ostatnie miesiące cieszyłem się grą, która jako jedna z nielicznych nie dyskryminowała użytkowników systemów Linux.
    Adobe mówiąc wprost olało Linuksy, proszę wiec by twórcy gry nie robili tego samego i pozostali przy ostatniej wersji Flashplayera dostępnej dla wszystkich systemów operacyjnych i przeglądarek internetowych. Ostatnio popularność Linuksa powoli idzie w górę, niedawno do rodziny dołączył SteamOS który ma potencjał by namieszać trochę na rynku. Wykluczenie użytkowników z grona graczy jest wielkim błędem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Jakby nie było, to BB nas odcięło. Do wczoraj szafa grała, a dzisiaj nagle wielki problem z bezpieczeństwem.

PS. A przepraszam, teraz dopiero gra zacznie się rozwijać, normalnie ruszy z kopyta że nie nadążycie

Ughu
    Cytat Zamieszczone przez Ranhea Zobacz posta
    Uwazasz, ze BB nie wiedzialo, ze takie dzialanie z ich strony odetnie czesc graczy?...
    Właśnie o to chodzi. BB nie musiało tak postępować.
    Poza tym dopóki gra nie korzysta z jakiś "magicznych" funkcji dostępnych tylko w wersji 12,
    to nie musieli blokować możliwości używania wersji dotychczas działającej poprawnie.
    O wcześniejszej zapowiedzi takiej sytuacji nie wspomnę.

Strona 1 z 6 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów