Zobacz wyniki ankiety: Popierasz pomysł?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

49 90.74%
  • Nie

5 9.26%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Odnawianie pracujących złóż marmuru

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Odnawianie pracujących złóż marmuru

Proponuję wprowadzić możliwość odnawiania przez geologa złoża marmuru, nawet gdy ono nie jest wyczerpane.

Obecny sposób eksploatacji tego surowca jest mierny. Gdy wychodzę z gry a widzę, że zostało mało złoża, nie mogę nic z tym zrobić. Dobrze by było móc odnowić takie złoże.
    Mamy taką możliwość z kopalniami - możemy je zburzyć i wybudować na nowo na odnowionym złożu, jeśli uznamy, że bardziej się to opłaci niż eksploatacja resztki, która niedługo się skończy, gdy nas nie będzie.
    Nie pisałbym o tym, gdyby chodziło o pojedyncze złoża. Zdarza, że wchodzę do gry i wszystkie złoża marmuru są wyczerpane. Wysyłam geologów, odnajdują je wszystkie i ma to ten minus, że wyczerpują się tak samo, a więc problem z resztkami gdy idę spać (jak teraz gdy to piszę: 6 marmuru w trzech złożach, w pół do pierwszej w nocy), często dotyka większości złóż.

Powinno się coś z tym zrobić. Osobiście nie widzę powodu, by nie można odnawiać tych złóż, gdy się jeszcze nie wyczerpały, lub kasować ich, by odszukać na nowo. Z kopalniami tak można.
    Dobra, idę spać, zawaliło się.
    Gdy sprzeczasz się z idiotą, on najprawdopodobniej robi dokładnie to samo ...

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja zawsze miałem ten sam problem, obecnie zanim wyłączę grę to posyłam geologów z tawerny na marmur i czasami się udaje że coś tam znajdą wiec rano mam jeszcze jakieś złoże które jest wydobywane.

Polecam aczkolwiek opcja burzenia też mi się podoba.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Popieram możliwość burzenia złoża w dowolnym momencie.

Lipek
    A co z tą zdolnością geologa co niby doładowuje złoże? Jedni mówią że działa inni że nie, tylko nie wiem czy akurat to pod marmur podejdzie...

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    ja proponuje mniej kamieniarzy dostawiać

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kasować nie wydobyte, owszem, uzupełniać obecne- nie wprowadzą nowej umiejki do geologów, to drzewko jest już zamknięte, ehh
    Edit:
    powinna być 3cia opcja (nie mam zdania/mam inna koncepcje) dla tego nie głosuje.
    Niektórzy tak bar­dzo kochają narze­kać, że wy­padałoby ich wi­tać słowa­mi: dzień dob­ry, co u ciebie złego

Moderator Forum Awatar Uranos_old
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 20.01.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
    MOD_Uranos

Uprawnienia umieszczania postów